Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

2 Αυγούστου 2018

Να γιατί θα συνεχίσουμε να καιγόμαστε ζωντανοί [τελευταίο]

Στο Μάτι πέθαναν εγκλωβισμένοι 27 άνθρωποι. Γιατί κάηκαν εγκλωβισμένοι; Γιατί υπήρχαν μάντρες και η μόνη διέξοδος ήταν μία μικρή πόρτα την οποία δεν είδαν μέσα στους καπνούς.
Μέχρι εδώ «τίποτε το μεμπτόν». Πρόκειται για μία συνηθισμένη κατάσταση.
Όμως στο άρθρο «Αποκάλυψη σοκ: Καταπατημένη δασική έκταση του Δημοσίου το οικόπεδο που κάηκαν 27 άτομα» μπορείτε να διαβάσετε μερικές λεπτομέρειες που αποτελούν την βάση του προβλήματος:
Στο άρθρο αναφέρεται ότι το παράνομο οικόπεδο ήταν «διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου».
Με λίγα λόγια:
-Κάποιος μεσίτης έκοψε παράνομα οικόπεδα σε μία δασική έκταση.
-Κάποιος της δασικής υπηρεσίας έκανε τα στραβά μάτια και έβαλε και κάποια σφραγίδα.
-Κάποιος δικηγόρος ανέλαβε την αγοραπωλησία ενός παράνομου οικοπέδου.
-Κάποιος εφοριακός έκανε τα στραβά μάτια και δέχθηκε να πληρωθεί το σχετικό έξοδο.
-Κάποιος συμβολαιογράφος έκανε τα στραβά μάτια και επικύρωσε την παράνομη πώληση.
-Κάποιος υπάλληλος της πολεοδομίας έκανε τα στραβά μάτια και επέτρεψε το παράνομο χτίσιμο ή δεν διέταξε την άμεση κατεδάφισή του.
-Κάποιος υπάλληλος του δήμου έκανε τα στραβά μάτια και επέτρεψε να δοθεί νερό.
-Κάποιος υπάλληλος της ΔΕΗ έκανε τα στραβά μάτια και επέτρεψε να δοθεί ρεύμα.
-Μετά από τις αργοκίνητες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού οι ιδιοκτήτες είχαν το θράσος να κάνουν δικαστήριο για να κερδίσουν την κυριότητα του οικοπέδου.
-Κάποιος δικαστής δέχθηκε όλες τις παραπάνω παρανομίες ως φυσιολογικές [δεν κρέμασε ανάποδα τους πάντες] και απλά δήλωσε το αυτονόητο: η έκταση είναι του δημοσίου.
-Κάποιος άλλος υπάλληλος [οπουδήποτε] έκανε τα στραβά μάτια και δεν ενήργησε για να εκτελεστεί ο νόμος.
-Ο δικηγόρος του καταπατητή προφανώς έκανε διάφορες ενέργειες στο ΑΔΙΑΦΟΡΟ δικαστήριο για την αναστολή της απόφασης.
Συμπέρασμα:
Αν δεν είχε συμβεί η καταστροφή, απλά το οικόπεδο θα πέρναγε πανηγυρικά στην ιδιοκτησία του καταπατητή, όπως έχει συμβεί σε χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσει σε ολόκληρη την Ελλάδα
Και αν όλες αυτές οι παρανομίες μπορούν να γίνουν από έναν φουκαρά που αγοράζει ένα μικρό οικόπεδο, φανταστείτε τι παρανομία πέφτει από εκείνους που έχουν χρήμα και γνωριμίες.
Μία τελευταία λεπτομέρεια: πόσες φορές ακούσατε ότι [εάν κατά λάθος πιάστηκαν] τιμωρήθηκαν παραδειγματικά όσοι εκ προθέσεως ή μ@λ---ίας έβαλαν φωτιά και έκαψαν τα πολύτιμα δάση μας;
Όλοι αυτοί οι εντυπωσιακοί και πιασάρικοι τίτλοι στα ΜΜΕ [που είναι χεσμένα από την χαρά τους γιατί βρήκαν δουλειά για τους επόμενους μήνες] προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο.
Είναι σαν να διαβάζετε: «Σοκαριστικό θέαμα: ανέτειλε ο ήλιος στις 7 και 12». Θα σοκαριστείτε; Δεν θα σοκαριστείτε απλά γιατί πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.
Όπως ακριβώς «φυσικό φαινόμενο» είναι και οι καταπατητές. Αλλά και αυτοί που τους επιτρέπουν να υπάρχουν.
Και επί τη ευκαιρία -αφού μιλάμε για παρανομίες- δείτε την φωτογραφία αυθαίρετου στο κύμα!
Εικόνα 1: Η φωτογραφία κυκλοφοράει στο διαδίκτυο με πηχυαίους τίτλους όπως εξοργιστικό, σοκ κλπ. Είναι μία παλιά φωτογραφία που δείχνει ένα γιαπί που χτίζεται επάνω στην άμμο.
Εικόνα 2: Από τους χάρτες της Γκούγκλ μπορείτε να δείτε το κτίσμα τελειωμένο με πόρτες και παράθυρα. Και επειδή ο χάρτης είναι κάποιων ετών υποθέτω ότι τώρα θα κατοικείται και πιθανόν να νοικιάζει δωμάτια [έτσι όπως είναι η κατασκευή του].
Το κερασάκι στην τούρτα -που κανένας δεν επεσήμανε- είναι ότι έχουν κατασκευάσει και φράγμα για να μην χτυπάει η θάλασσα στο σπίτι!
Αυτά είναι τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πρώην πανέμορφης Ελλάδας και νυν Ελλαδιστάν, τα οποία δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εκλείψουν όσοι αιώνες και αν περάσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου