Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

31 Ιανουαρίου 2018

Ώρα να αποχαιρετίσουμε και την Ήπειρο;

Οι «φίλοι» μας οι Αλβανοί έχουν ανέκαθεν διεκδικήσεις στην Ήπειρο. Δεν φτάνει που ψοφάνε της πείνας, ονειρεύονται και την Μεγάλη Αλβανία. Και η Μεγάλη Αλβανία περιλαμβάνει την Ήπειρο ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ την υφαλοκρηπίδα με τα πετρέλαια. Και ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΚΑ τον λογαριασμό -εκτός από εμάς- θα τον πληρώσουν οι Αλβανοί ενώ τα πετρέλαια θα τα φάνε οι αμερικανικές πολυεθνικές, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Σημασία έχει ότι οι Αλβανοί διεκδικούν ανακινώντας θέματα σαν το Τσάμικο. Και το τσάμικο δεν είναι μόνο χορός. Είναι και ένα «αλυτρωτικό» κίνημα. Κάποτε οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους Ναζί [ξέρετε τους γερμανούς φίλους και συμμάχους μας] στην ερήμωση της Ελλάδας. Για να αποφύγουν τυχόν αντίποινα έφυγαν και πήγαν στην Αλβανία, αφού ίσως ανακάλυψαν ότι είναι δημοκράτες και κομουνιστές όπως οι Αλβανοί. Άλλο που δεν ήθελαν τα αλβανάκια και από τότε φωνάζουν για τα δίκια των Τσάμηδων, για περιουσίες, αποζημιώσεις και άλλα τέτοια.
Και τώρα βγαίνει ο Κοτζιάς και δηλώνει πολύ πατριωτικά: «Δεν υφίσταται τσάμικο ζήτημα ούτε το συζητάμε».
Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και η υπόθεση όταν τελικά έγιναν γνωστές οι διεκδικήσεις των Σκοπίων, με δήθεν σκληρές δηλώσεις για δήθεν αδιαπραγμάτευτο όνομα, και τώρα όπως πάει σε λίγο θα πρέπει να αλλάξουμε όνομα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στο αεροδρόμιο και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε ότι άλλο φέρει το «εθνικό» όνομα των Σκοπιανών.
Μπάι-μπάι Ήπειρος. Και να μας γράφεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου