Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Μαρτίου 2017

Ομοφυλοφιλία και αρχαίοι Έλληνες

Από παλιά έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι, διάσημοι και άσημοι, και άλλοι πολλοί «δημοκράτες» να μας πείσουν ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας δεν ήταν παρά ομοφυλόφιλοι και παιδεραστές και μάλιστα πλήρως αποδεκτοί από την τότε κοινωνία.
Και με τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα ξαναρχίσει και πάλι η διαφήμιση για το ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ένα έθνος ομοφυλοφίλων και ότι δεν είμαστε παρά απόγονοι διεστραμμένων παιδόφιλων.
Όμως σε ελεύθερη μετάφραση ο Σόλωνας λέει στους Νόμους του:
Αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ομοφυλοφιλική σχέση δεν μπορεί:
- να γίνει μέλος των εννέα αρχόντων
- να εκλεγεί ιερέας
- να είναι συνήγορος του λαού
- να ασκεί εξουσία εντός ή εκτός της Αθήνας
- να σταλεί ως κήρυκας πολέμου
- να πει την γνώμη του (επειδή θεωρείται άμουσος και ανισόρροπος)
- να μπει στους δημόσιους ναούς
- να στεφανωθεί στις θρησκευτικές τελετές
- να μπει στον ιερό χώρο της Αγοράς.
Τέλος, όποιος έχει καταδικαστεί αλλά συνεχίζει να κάνει τέτοια πράγματα θα τιμωρείται με θάνατο!
Αν θέλετε να δείτε και το ίδιο το κείμενο κατεβάστε από εδώ το «ΣΟΛΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ» σε pdf. Στην σελίδα 71 του ή στο άρθρο 332, θα βρείτε το αρχαίο κείμενο και την μετάφραση. Και ακόμα καλύτερα αγοράστε το βιβλίο. Είναι των εκδόσεων ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και κάνει μόνο πεντέμιση ευρώ. Ούτε μία πίτσα δηλαδή. Στο κάτω-κάτω αν ντρέπεστε να έχετε ένα βιβλίο αρχαίου Έλληνα συγγραφέα στην βιβλιοθήκη σας μπορείτε να το κρύψετε πίσω από την σειρά με τις συνταγές μαγειρικής…

ΥΓ. Θα πρέπει να σταματήσω να ασχολούμαι με τους «διαφορετικούς». Προφανώς η μάχη έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες και τα παγκόσμια γεγονότα έχουν πάρει την «φυσική πορεία τους». Αλλά υπάρχουν θέματα τα οποία είναι απαραίτητο να επισημαίνονται, γιατί είναι δυνατόν να αλλάξουν την ζωή ενός ανθρώπου. Και θα ήταν καλύτερα να αφιερώσω τον χρόνο μου σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου