Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

31 Δεκεμβρίου 2016

Η λογοκρισία των Google Maps

Η σημερινή ανθρωπότητα με τα τρομερά «επιτεύγματά» της, δεν διαφέρει και πολύ από την ανθρωπότητα που πίστευε ότι η γη ήταν επίπεδη και στηριζόταν σε κολώνες.
Καλά. Εσείς είσαστε πολύ προοδευμένοι για να πιστεύετε τέτοιες βλακείες!
Αλλά όμως πιστεύετε τις κυβερνήσεις που σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Και πιστεύετε επίσης ότι αερολογία θα σας πουν οι πολυεθνικές που πλουτίζουν από εσάς.
Ένα τέτοιο παραμύθι-αερολογία ολκής (χειρότερο από το παραμύθι της επίπεδης γης) είναι η «ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση».
Παράδειγμα; Έχετε ακούσει ποτέ τον Άσαντ (ή τον Καντάφι, ή τον Σαντάμ Χουσείν παλιότερα) να μιλάει και να σας μεταφράζουν άμεσα αυτά που λέει; ΠΟΤΕ! Ακούτε μόνο τον παρουσιαστή να λέει με πολύ λίγα λόγια ότι ο Άσαντ δήλωσε αυτό ή εκείνο.
Ένα ανάλογο παραμύθι παίζει και με την Google. Στους χάρτες της, μπορείτε να δείτε με κάθε λεπτομέρεια την Λευκό Οίκο (εικόνα 1). Όμως δεν μπορείτε να δείτε καθόλου τους πάγους του Βόρειου Πόλου (εικόνα 2). Απλά είναι ανύπαρκτοι! Προφανώς έχουν «κάτι» επάνω τους που δεν πρέπει να δείτε.
Το αντίθετο συμβαίνει στον Νότιο Πόλο όπου φαίνονται μεν οι πάγοι, αλλά τεράστιες περιοχές εμφανίζονται θολωμένες όταν ζουμάρετε πολύ.
Το θόλωμα αυτό σταδιακά εμφανίζεται και στην θάλασσα. Μεγάλες περιοχές φαίνονται να έχουν περαστεί με «βούρτσα» και να είναι θολές. Επίσης κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες εξαφανίζονται αργά και σταθερά από τους χάρτες. Στην εικόνα 3 βλέπετε την γενική περιοχή από όπου είναι παρμένη η εικόνα 4. Αν μεγεθύνετε το σημείο όπου βρίσκεται ο κίτρινος κύκλος, θα δείτε ένα πολύ περίεργο «κατασκεύασμα» (εικόνα 4) που μοιάζει με τεράστια τετράγωνα. Η εικόνα είναι πολύ θολή. Έχει χαλάσει σε σχέση με την εικόνα 5, η οποία βρίσκεται στην ανάρτηση «Θεωρίες συνομωσίας (Ατλαντίδα)», της 29ης Νοεμβρίου 2014.
Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην εικόνα που υπήρχε στο σβησμένο μου μπλόγκ οι γραμμές φαίνονταν πεντακάθαρα και με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια.
Για να δείτε καλύτερα αυτήν την λεπτομέρεια κατεργάστηκα το χρώμα για να φαίνονται λίγο περισσότερο οι «δρόμοι» στον βυθό (εικόνα 6).
Μπορώ να προβλέψω ότι σε μερικά χρόνια αυτό και αρκετά άλλα θα χαθούν. Και θα δοθεί μία αόριστη αδικαιολόγητη δικαιολογία σχετικά με κάποιας τεχνικής φύσεως θέματα.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου φαίνεται για λογοκρισία. Βαριάς μορφής.