Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

23 Απριλίου 2016

Ψήσιμο σε μαντέμι

Προφανώς έχτε δει όλοι τα μαντεμένια καπάκια που υπάρχουν στα πεζοδρόμια. Από κάτω κρύβουν συνήθως τους μετρητές του νερού.
Ένα τέτοιο καπάκι είναι αρκετά φθηνό. Αυτό στην φωτογραφία κοστίζει επτά ευρώ. Επειδή ήταν καλυμμένο με πίσσα το έκαψα πρώτα καλά στην φωτιά.
Έπειτα απλά έβαλα επάνω και έψησα σουβλάκια από προβατίνα.
Χρησιμοποίησα ένα μάτι που λειτουργεί με μπουκάλα.
Μπορείτε όμως να ψήσετε ακόμα και με γκαζάκι στο μπαλκόνι. Φυσικά θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο.
Αν έχετε κάποιο τέτοιο καπάκι μην φοβηθείτε την σκουριά. Ξύστε την με μία συρματόβουρτα. Έπειτα ένα σαπούνισμα και ξέπλυμα είναι αρκετό. Ζεστάνετε καλά το μαντέμι, αλείψτε το με λίγο λάδι (από την πίσω μεριά που είναι ίσιο) για να κάνει την πρώτη του κρούστα και είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Γρηγορότερο ψήσιμο θα κάνετε αν έχετε μια αποσπώμενη πλάκα από χαλασμένη τοστιέρα. Είναι πιο ελαφριά, ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και φυσικά είναι τζάμπα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου