Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Δεκεμβρίου 2008

Συνομωσίες, χρυσός και δολάριο


Τα παλιά χαρτονομίσματα είχαν επάνω την επιβεβαίωση ότι μπορούσαν να αντικατασταθούν με πολύτιμο μέταλλο που υπάρχει στο Κεντρικό θησαυροφυλάκιο της χώρας. Ορίστε τα διάφορα σημεία: 
-This certifies that has been deposited in the treasury of USA. Δηλαδή «αυτό το σημείωμα πιστοποιεί ότι υπάρχει κατάθεση (σε μέταλλο) στο θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ».
-Redeemable in lawful money of United States at United States treasury or at the bank of issue. Δηλαδή «εξαγοράσιμο σε νόμιμο χρήμα των ΗΠΑ στο ταμείο των ΗΠΑ ή στην τράπεζα έκδοσης».
-Pay to the carrier on demand. Δηλαδή «πληρωταίο επί τη εμφανίσει».
-Υπήρχε επίσης η ένδειξη In gold coin δηλαδή «σε χρυσό νόμισμα».
 
Μπορούσες δηλαδή να πας με το χαρτονόμισμα στην τράπεζα και να πάρεις την αξία του σε χρυσό ή ασήμι.
Το νέο χαρτονόμισμα όμως αναφέρει: This note is legal tender for all debts, public and private. Δηλαδή «αυτό το σημείωμα είναι νόμιμο αντίκρισμα για κάθε χρέος, δημόσιο ή ιδιωτικό». Επιπλέον η αναφορά «πληρωταίο επί τη εμφανίσει»  έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ.
Δείγμα ότι κάποιοι μαζεύουν τον χρυσό και δίνουν στον κόσμο πληθωριστικό χαρτί χωρίς αντίκρισμα.
 Έχετε ακόμα απορίες για τον λόγο που συμβαίνει το οκονομικό κράχ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου