Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

17 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσιογραφική δικτατορία

Έπεσα σήμερα [16.02.2019] επάνω σε ένα περίεργο άρθρο. Μίλαγε ΠΟΛΥ ΕΙΡΩΝΙΚΑ για την Σταυρούλα Ξουλίδου, πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.
Το άρθρο έβγαζε το συμπέρασμα ότι η Ξουλίδου έμεινε στην κοινοβουλευτική ιστορία για ένα αλήστου μνήμης και... ανεκλαλήτου ποιήσεως άρθρο στην ειδική έκδοση του περιοδικού «Βουλή και Ευρωβουλή».
Το κείμενο είχε τίτλο «Το πήδημα προς την ελευθερία».
Δύο μικρά αποσπάσματα που παρέθετε έδειχναν ότι το κείμενο δεν ήταν καθόλου «ψεκασμένο» όπως χαριτολογούσαν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Αντίθετα περιέγραφε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την νεοελληνική κατάσταση. Έψαξα και τελικά βρήκα τα εξής ενδιαφέροντα:
1] Το κείμενο είναι αποτέλεσμα λογοκλοπής. Η Ξουλίδου το «εξέδωσε» τον Οκτώβριο του 2013, ενώ το μπλόγκ «ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ» το είχε αναρτήσει στις 20 Ιουλίου του 2008 με τίτλο «Το άλμα στην Ελευθερία».
2] Το μόνο που βρήκα στο διαδίκτυο ήταν η ίδια δυσφημιστική ανάρτηση αντιγραμμένη από όλους χωρίς την δυνατότητα να διαβάσω όλο το ποίημα ώστε να αποκτήσω δική του άποψη.
3] Ανακάλυψα την διαμαρτυρία του μπλόγκ στην «Αστραία» με ημερομηνία 6 Ιουνίου του 2015. Η εκεί ανάρτηση είχε τίτλο «Άλματα λεπιδοπτέρων» και στην εισαγωγή έγραφε: «Όταν οι βουλευτές κλέβουν κατάφωρα τα άρθρα από τους μπλόγγερ και τα παρουσιάζουν για δικά τους, φανταστείτε τι άλλο κλέβουν και μπορούν να κλέψουν…».
Παρέθετε όλο το κείμενο και ταυτόχρονα έβαζε και την πηγή. Έτσι βρήκα και εγώ την πρωτότυπη ανάρτηση, της οποίας το κείμενο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ: «Το άλμα στην Ελευθερία».
Το τελικό συμπέρασμα είναι ένα:
Επειδή το κείμενο είναι πραγματικά πολύ καλό φαίνεται ότι οι «επιφανείς και έγκριτοι» δημοσιογράφοι, οι οποίοι τόσο πολύ κόπτονται για την διαφάνεια των ειδήσεων και για την καλή πληροφόρησή μας, προσανατολίστηκαν όλοι στην λογοκρισία του κειμένου ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ να δώσουν στους αναγνώστες την δυνατότητα να διαβάσουν το κείμενο. Αυτό -δεν ξέρω για εσάς- εμένα μου θυμίζει τυπική και διαχρονική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Τα ΜΜΕ δεν ονομάστηκαν χωρίς λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Αλλά ακόμα και εδώ υπάρχει παραπληροφόρηση. Κυριολεκτικά είναι η πρώτη ΕΞΟΥΣΙΑ [ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ], αφού οι υποτιθέμενες τρεις πρώτες [νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική] κινούνται ουσιαστικά με βάση την πίεση των ΜΜΕ.
Τα οποία ανήκουν σε επιχειρηματίες.
Οι οποίοι προσλαμβάνουν τους «μαχητικούς» δημοσιογράφους.
Οι οποίοι αν δεν γράψουν αυτό που θέλει το αφεντικό τους θα μείνουν άνεργοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου