Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

21 Δεκεμβρίου 2018

Προεκλογικά κακαρίσματα [χωρίς αυγά]

Άρχισε η προεκλογική περίοδος -κατά το σύνηθες στο Ελλαδιστάν-  έναν χρόνο πριν να γίνουν οι εκλογές. Τα κόμματα [ή μάλλον κώματα] διαγωνίζονται για το ποιο θα πει την μεγαλύτερη μπαρούφα για να αποδείξει το πόσο ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, το έθνος, την θρησκεία και όλα τα σχετικά κουραφέξαλα που θα του αποφέρουν μερικούς ψήφους από την στάνη των αναποφάσιστων προβάτων-ψηφοφόρων.
Από τις δηλώσεις δεν θα γλυτώσει ούτε και ο στρατός και το ζωτικό για εμάς [όχι για τους πολιτικούς] θέμα της υπεράσπισης της Ελλάδας. Άρχισαν ήδη οι πύρινες δηλώσεις. Ορίστε μερικές:
- «θα ισοπεδώσουμε το νησί που θα πατήσουν οι Τούρκοι» [ακριβώς όπως έγινε και στα Ίμια]
- «το 2019 αρχίζει η ανανέωση του ναυτικού» [τα προηγούμενα τρία και περισσότερα χρόνια δεν ήταν απαραίτητη]
- «Προτεραιότητα τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα» [αυτό είναι «προτεραιότητα» τα τελευταία 3.000 χρόνια της ελληνικής ιστορίας]
Και άλλα πολλά «ων ουκ έστι αριθμός».

Βέβαια η πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.
Διαβάζω ότι «Έληξε το χρονικό όριο επιχειρησιακής ζωής δεκάδων βλημάτων».
Διαβάζω επίσης ότι «Μόλις στις 12 Δεκεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε συζητήσεις με τους κατασκευαστές τους…» για να γίνει η απαιτούμενη συντήρηση, η οποία προφανώς θα συμβεί σε δύο τρία χρόνια…
Με λίγα λόγια αν ένας αεροπόρος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα «ληγμένα» βλήματα δεν είναι απίθανο αυτά να εκραγούν ακόμα και την στιγμή που θα πατήσει το κουμπί!
Και γιατί έληξαν τα βλήματα;
Γιατί οι πολύ φιλελληνικές κυβερνήσεις του Πασόκ, της ΝΔ και ΦΥΣΙΚΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2010 ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ για αυτό το σημαντικό θέμα. Όχι ότι πριν γινόντουσαν και πολλά πράγματα. Αντίθετα οι πολύ φιλελληνικές κυβερνήσεις του Πασόκ, της ΝΔ και ΦΥΣΙΚΑ και του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν εύκολο να κόψουν τα αμυντικά κονδύλια ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
Διαβάζω επίσης ότι η Τουρκία το 1999 και η Αίγυπτος το 2016 όταν έλαβαν δάνεια από το ΔΝΤ, είχαν εξαιρέσει από τις περικοπές τα δικά τους αμυντικά κονδύλια.
Ήξερα ότι θα καταντούσαμε δυτικοευρωπαίοι και κάπως θα το άντεχα, αλλά το να καταλήξουμε χειρότεροι και από τους Τούρκους… έ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου