Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Δεκεμβρίου 2018

Πειράματα σε ανθρώπινα έμβρυα

Θυμάστε τις σαχλαμάρες που έλεγαν κάποτε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ γενετικά πειράματα σε ανθρώπινα όντα;
Προφανώς τώρα πλέον οι «ηθικοί κανόνες» δεν αποτελούν εμπόδιο αφού τα ανθρώπινα έμβρυα πρέπει να βαφτίστηκαν με κάποιον νομικίστικο τρόπο «μη άνθρωποι» και έγιναν «ιδιοκτησία» των εταιρειών γενετικής.
Αν βάλετε την λέξη CRISPR στο ψαχτήρι θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.
Για παράδειγμα θα βρείτε το Genome Editing [διόθρωση γονιδιώματος] και πρώτο πρώτο ένα άρθρο της Wikipedia για το CRISPR.
Στο άρθρο  μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω:
«Το 2010 αναφέρεται η πρώτη επεξεργασία γονιδιώματος σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων.
Στην συνέχεια έγιναν σχετικές έρευνες σε μικρόβια, έντομα, φυτά, ψάρια, ποντίκια, πιθήκους ΚΑΙ ανθρώπινα έμβρυα.
Το 2015 αναφέρεται από Κινέζους επιστήμονες η επιτυχής διάσπαση της μεταλλαγμένης βήτα-αιμοσφαιρίνης (HBB) σε 28 από τα 54 ανθρώπινα έμβρυα του πειράματος, ενώ στα 4 από τα 28 έμβρυα η αιμοσφαιρίνη ανασυνδυάστηκε με επιτυχία
».
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πάντως αν πιστεύετε ότι το πρώτο που θα κάνουν οι επιστήμονες είναι να βρουν νέες θαυματουργές θεραπείες μάλλον θα απογοητευτείτε. Το πιθανότερο είναι ότι θα βρουν νέες δραστικές ασθένειες καθώς και βελτιώσεις για υπερστρατιώτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου