Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Οκτωβρίου 2018

Ο αφοπλισμένος ελληνικός στρατός

Κάποιο αποβατικό βρισκόταν «αρόδο» από την Κυριακή 8/10/2018 έξω από ένα μικρό λιμάνι το οποίο ίσως να είναι καλό να μην πω ποιο είναι.
Εχθές Δευτέρα πρωί είχε πάει στο λιμάνι στρατός και τεθωρακισμένα. Προφανώς πήγαιναν για την πολυδιαφημιζόμενη φοβερή και τρομερή «Άσκηση Παρμενίων».
Στις οκτώ το βράδυ είχαν φορτωθεί μόνο κάτι φορτηγά. Τα τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού και τα άρματα μάχης ήταν ακόμα στην προκυμαία. Παραπέρα ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ σε ένα σκοτεινό χωράφι ξεροστάλιαζαν κάμποσοι φαντάροι. Τους έπιασα κουβέντα για διάφορα σχετικά και άσχετα πράγματα. Κάποια στιγμή τους είπα ότι το αποβατικό φαινόταν τελείως σαράβαλο [έμοιαζε να είναι της δεκαετίας του 1940] και τους ρώτησα αν τα όπλα τους ήταν τουλάχιστον καλά. Αυτοί είπαν κάτι που μόνο ανατριχίλα μπορεί να φέρει σε έναν φυσιολογικό άνθρωπο. Ελπίζω να το είχαν καταλάβει λάθος και να μου το είπαν λάθος, δεδομένου  ότι τα φανταράκια ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ λαμβάνουν τελείως υποτυπώδη εκπαίδευση:
ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
Από την έκπληξη δεν θυμάμαι τον τύπο του όπλου. Θυμάμαι μόνο ότι σε διαμέτρημα ήταν κάπου είκοσι. Δηλαδή μάλλον χρησιμοποιούσαν σφαίρες για πιστόλι.
Όπως είπαν οι ίδιοι οι φαντάροι τους είχαν πει ότι τα όπλα είναι «μη θανατηφόρα» γιατί έχουν σχεδιαστεί να τραυματίζουν σε μεγάλη απόσταση και όχι να σκοτώνουν.
Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά οι φαντάροι είναι οπλισμένοι με κυνηγετικά, αν ήμαστε πολύ-πολύ αισιόδοξοι. Σε θεωρητική βάση ένας σκοπευτής μπορεί να χτυπήσει τον στόχο με καλό αεροβόλο αερίου και διόπτρα περίπου στα 80 μέτρα. Γιατί να αγοράζουμε τα πανάκριβα αμερικάνικα όπλα και να μην εξοπλιστούμε με τα πολύ φθηνότερα και πρακτικότερα αεροβόλα;
Τι θα γίνει σε έναν πόλεμο; Θα πάνε οι φαντάροι να πολεμήσουν με ένα «κυνηγετικό» όπλο που σκοτώνει μόνο από πολύ κοντά;
Χρειαζόμαστε εύκολα θύματα για να δοξαστούν οι δειλοί τουρκαλάδες;
Ας μου πει κάποιος από τους στρατιωτικούς, όσους έχουν απομείνει ακόμα και νοιάζονται για τον έρμο τον στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου