Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

14 Οκτωβρίου 2018

Καήκαμε. Άρχισε η ανάπτυξη

Νομίζω ότι μας πηγαίνουν για μία δεύτερη «πτώχευση».
Η πρώτη συνέβη όταν ο «καλός καγαθός» Τζέφρι [που δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του, αν τα πρόβατα του Νεοελλαντιστάν δεν τον ψήφιζαν μονοκούκι λόγω ονόματος] πλήρωσε με ένα δις την πτωχευμένη [ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΗ] Λέχμαν Μπράδερς για να μας βάλει στα μνημόνια, όπως είναι το πολιτικά ορθό όνομα της πτώχευσης. Γιατί αν δεν το ξέρετε αν πτωχεύαμε επίσημα, οι επενδυτές-ΚΟΡΑΚΙΑ θα έχαναν ένα τεράστιο ποσό-ΦΟΥΣΚΑ, το οποίο αποφέρει στο χρηματιστήριο ακόμα μεγαλύτερο κέρδος-ΦΟΥΣΚΑ, το οποίο με την σειρά του στηρίζει τους προϋπολογισμούς των δήθεν αναπτυγμένων χωρών-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.
Αν προσέξετε η κατάσταση σήμερα θυμίζει κάπως εκείνη την εποχή. Ενώ τίποτε δεν λειτουργεί, ο κόσμος πλέει σε πελάγη καταναλωτικής ευτυχίας. Ταυτόχρονα ενώ οι «φίλοι» μας στην ΕΕ ανησυχούν δήθεν για τις τράπεζές μας, μία τουλάχιστον [αυτή πήρα είδηση δηλαδή]  κάνει επιθετικότατη διαφήμιση στην τηλεόραση δίνοντας «στο πιτς-φυτίλι» δάνεια επισκευής κατοικίας με συνοπτικές διαδικασίες.
Καπάκι είδα και μία διαφήμιση-σχόλιο που μπορείτε να δείτε στην εικόνα στο τέλος της ανάρτησης.
Ο συνδυασμός και των δύο ερεθίζει τα αρθριτικά μου, που πονάνε όταν χαλάει ο καιρός. Ειδικά όταν φυσάει ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΙΑ.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο ακριβώς συμβαίνει ότι συμβαίνει αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δεν θα είναι για το καλό μας!
ΥΓ: Προσπαθήστε να βρείτε στοιχεία στο διαδίκτυο για την Λέχμαν μπράδερς, τον Τζέφρι, την πτώχευση και το ένα δις. Ότι συνδυασμό και αν έβαλα προσωπικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ να βρω τίποτε στο ψαχτήρι. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου