Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Αυγούστου 2018

Θεωρίες συνομωσίας [ή «Περί ανέμων και υδάτων»]

Ίσως να έχετε ακουστά το σύγγραμμα του Ιπποκράτη «Περὶ ἀέρων, ὑδάτων και τόπων». Σε αυτό, ο Ιπποκράτης έγραψε για την υγεία των ανθρώπων σε σχέση με το μέρος όπου ζουν. Τα στοιχεία θυμίζουν την αντίστοιχη κινεζική ιατρική, η οποία δίνει μεγάλη σημασία στο μέρος γέννησης αλλά και στο μέρος όπου ζει ο ασθενής.
Οι νεοέλληνες [βοηθούσης της ημιμάθειας που προωθεί το Σύστημα] διέστρεψαν την φράση με την παροιμιώδη βλακεία που τους δέρνει. Έτσι ο τίτλος του συγγράμματος έφτασε να σημαίνει «μιλάμε άσκοπα έτσι για να περνάει η ώρα».
ΦΥΣΙΚΑ ο Ιπποκράτης ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Το μέρος όπου γεννιέσαι αφήνει ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ενεργειακό αποτύπωμα στον οργανισμό σου. Τα αστέρια, οι πλανήτες, η Σελήνη κλπ επίσης επηρεάζουν τον άνθρωπο ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.
ΦΥΣΙΚΑ τον επηρεάζουν μέσα από τις λεπτεπίλεπτες, αδιόρατες και εν πολλοίς μη ανιχνεύσιμες ενεργειακές ροές οι οποίες προέρχονται κυρίως από την βαρύτητα των ουρανίων σωμάτων και από το εκπεμπόμενο ή ανακλώμενο φως.
ΦΥΣΙΚΑ όλες αυτές οι επιδράσεις δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτές και αποκαλύπτονται τυχαία μέσα από περίεργα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν έρευνες, οι οποίες όμως δεν μπορούν να δώσουν τελικές εξηγήσεις.
ΦΥΣΙΚΑ όλα αυτά θυμίζουν αστρολόγους και καφετζούδες.
ΦΥΣΙΚΑ όλα αυτά είναι πολύ πιο περίπλοκα και απαιτούν πολύ περισσότερες γνώσεις από το να έχετε ένα πρόγραμμα αστρολογίας και να κάνετε μερικές «σπουδές» για να παριστάνετε τον ειδικό και να πουλάτε ελπίδα στα κορόιδα.
ΦΥΣΙΚΑ οι περισσότεροι θα γελάσετε και θα αναφερθείτε στο ελληνικό μπλογκ για τα hoax, που «όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει» και γνωρίζει με ακρίβεια τα πάντα καλύτερα και από τους επιστήμονες ακόμα.
Πριν όμως από αυτό μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα [μερικά μόνο από τα πολλά που υπάρχουν] και μετά θα δούμε αν μπορείτε να μου πείτε ότι μιλάω «περί ανέμων και υδάτων» ή «Περὶ ἀέρων, ὑδάτων και τόπων».
1] Έρευνα Λιγότερο θανατηφόρο το έμφραγμα το καλοκαίρι
2] Αν ο σκύλος σας γεννήθηκε καλοκαίρι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό κίνδυνο
3] Επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο είναι ξεχωριστά
4] Αν γεννηθήκατε μετά το 1975 τότε το IQ σας είναι μάλλον μειωμένο
5] Έρευνα Ο μήνας γέννησης καθορίζει σε τι ασθένειες είμαστε ευάλωτοι
6] HeartMath Η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει τη λειτουργία της καρδιάς μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου