Γνωρίζετε το κρατίδιο που λέγεται «Δημοκρατία του Λανφάν», ή «Δημοκρατία της Φορμόζας», ή Φορμόζα, ή «Δημοκρατία της Ταϊβάν», ή «Δημοκρατικό Κράτος της Ταϊβάν», ή Ταιβάν, ή «Δημοκρατία της Κίνας»; ΦΥΣΙΚΑ δεν την γνωρίζετε αφού το φέις μπουκ δεν γράφει τίποτε, τα τούρκικα σήριαλ δεν την αναφέρουν, όπως δεν την αναφέρουν και τα τηλε-παιχνίδια, οι τηλε-σεφ και τα αθλητικά το σαββατοκύριακο, δηλαδή όλες οι σοβαρές και επιμορφωτικές εκπομπές της τηλεόρασης…
Η δημιουργία τεχνητών κρατιδίων με σκοπό την αναταραχή και την διεκδίκηση εδαφών είναι μία παλιά τέχνη, ασκούμενη από κάθε «δημοκρατική» μεγάλη δύναμη που απομυζά τον πλούτο των λαών με σκοπό «την ανάπτυξη, την δημοκρατία και τον πολιτισμό». Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελούν εξαίρεση οι τόσο δημοκρατικές και πολιτισμένες ΗΠΑ.
Όταν ο ΜΑΟ έκανε την περίφημη επανάστασή του για να «σώσει» τους κινέζους από την καταπίεση και την διαφθορά, κατάφερε τελικά να νικήσει τους εθνικιστές του Τσιαν Κάι-Σεκ. Αυτός κατέφυγε στην Ταϊβάν, μαζί με δύο εκατομμύρια Κινέζους [ΦΥΣΙΚΑ για να αποφύγουν τον ανθρωπισμό των κομμουνιστών], και ΦΥΣΙΚΑ κάτω από αμερικανική προστασία. Εκεί έγινε Πρόεδρος της Εθνικιστικής Κίνας.
Το νησί το διεκδικούσαν κάποτε [και ίσως να το διεκδικούν ακόμα] οι Ιάπωνες. Μετονομάστηκε τελικά σε Ταιβάν, αν και το επίσημο όνομο είναι «Δημοκρατία της Κίνας».
Από όλα αυτά ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Με τον ίδιο τρόπο δεν ενδιαφέρεται κανένας για το όνομα της Μακεδονίας. ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ αν θα το πάρουν οι Σκοπιανοί. Απλά οι αξιωματούχοι των χωρών ενδιαφέρονται να εξυπηρετούν τα στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα των χωρών τους ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για τα δικά μας.
Οι Αμερικανοί έριξαν πακτωλό χρημάτων και έκαναν το νησί ένα απέραντο εργοτάξιο κάθε είδους προϊόντων. Κάποτε τα πάντα φτιάχνονταν στην Ταιβάν, όπως τώρα φτιάχνονται στην Κίνα.
Αυτό δεν το έκαναν βέβαια λόγω της δημοκρατικής καλοσύνης που τους διακρίνει. Πρώτα πρώτα βρήκαν φθηνούς δούλους στα εξαθλιωμένα νησιά για να δουλεύουν στα εργοστάσιά τους, έπειτα [ο μακροπρόθεσμος στόχος] συντηρούσαν τις εθνικές διεκδικήσεις των προσφύγων στην ηπειρωτική Κίνα.
Έτσι, η εθνικιστική «Δημοκρατία της Κίνας» [με αμερικανική υποστήριξη] έχει ΜΟΝΙΜΕΣ εδαφικές απαιτήσεις από την κομουνιστική «Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας». Υπάρχει μία μόνιμη τριβή, πηγή πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής έντασης από την οποία φυσικά επωφελούνται οι Αμερικανοί αφού έχουν ένα ΜΟΝΙΜΟ αγκάθι στα πλευρά του κινεζικού δράκου.
Σαν απόδειξη δείτε ένα στιγμιότυπο από το κινηματογραφικό έργο «Formosa betrayed», το οποίο γυρίστηκε το 2009. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Ταιβάν υπάρχει μία τεράστια αφίσα, με την εικόνα του Τσαν-Και Σεκ, που λέει «διεκδικήστε την ηπειρωτική χώρα».
Οποιαδήποτε ομοιότητα της Ταιβάν με τα Σκόπια είναι καθαρά αποκύημα της φαντασίας μου.
Καμιά άλλη απορία έχετε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου