Οι «ειδικοί» ξαναχτύπησαν!
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Πρώτα ξεκίνησε η φασαρία με τους μεταλλαγμένους ή γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς [genetically modified organisms]. Υπήρξαν αντιδράσεις από οργανώσεις, από τον κόσμο και ακόμα και από κυβερνήσεις. Όπως φαίνεται η δουλειά δεν πήγε καλά και τα μεταλλαγμένα δεν έγιναν αποδεκτά από τους καταναλωτές. Οι πολυεθνικές τροφίμων (Μονσάντο και ΣΙΑ) δεν μπόρεσαν όπως φαίνεται να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά με τους σπόρους και τα φυτά τους. Έτσι εφευρέθηκε ένας καινούριος όρος. Πρόκειται για τους γενετικώς αλλαγμένους οργανισμούς (gene-edited). Σε αυτούς δεν προστίθενται γονίδια άσχετων οργανισμών, αλλά ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται διάφορα γονίδια.
Άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Δεν πρόκειται για μεταλλαγμένα!
Και όπως δήλωσε με υπερηφάνεια μία τέτοια «ειδικός», η δρ Choulika, γενική διευθύντρια της εταιρείας Cellectis, σε λίγα χρόνια «το σογιέλαιο θα είναι τόσο υγιεινό όσο το ελαιόλαδο και ακόμα καλύτερο». Οπότε [επαναλαμβάνω] δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτε. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΑΦΟΒΑ ότι νέο προϊόν θα σας διαφημίσει σε λίγα χρόνια ή τηλεόραση σαν «υγιεινό».
«Έμπνευση» για την σημερινή ανάρτηση απετέλεσε το άρθρο της Καθημερινής «Η νέα γενιά τροφίμων, τα γενετικώς αλλαγμένα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου