Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η είδηση ότι ένα μισόκιλο ψωμί έχει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, αφού μολύνει την ατμόσφαιρα με μισό κιλό διοξείδιο του άνθρακα. Αν προσθέσετε φυτοφάρμακα, λιπάσματα, μεταφορές, συσκευασίες και όλα τα άλλα φραμπαλατζίδικα των πολιτισμού μας, το οικολογικό μέλλον του ψωμιού διαγράφεται δυσοίωνο.
Να δείτε που σε λίγο οι πολυεθνικές τροφίμων, με την αγαστή συνεργασία μερικών οικολογικών οργανώσεων οργάνωση, όπως η PETA (υπέρ της ηθικής μεταχείρισης των ζώων), θα αρχίσουν την διαφήμιση τεχνητού ψωμιού που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον. Από πάνω θα βάλουν και «πράσινο φόρο» στο ψωμί που τρώμε εμείς οι κακοί καταναλωτές.
Το μόνο καλό είναι ότι παρά τις εξωφρενικές μπαρούφες με τις οποίες σας φουσκώνουν τα μυαλά εδώ και δεκαετίες, η δήθεν προηγμένη μας τεχνολογία ΑΔΥΝΑΤΕΙ να μιμηθεί την φύση. Παράδειγμα το περίφημο κρέας του εργαστηρίου, το οποίο κόστισε αρκετές εκατοντάδες δολάρια η μερίδα και είναι άνοστο, αν και όλα τα άρθρα πλέον παραλείπουν την σχετική λεπτομέρεια.
Άντε και εις ανώτερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου