Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

20 Αυγούστου 2016

Το ψιλό γαζί και η παραπληροφόρηση

1) Θυμάστε που κάποτε η Ελληνική τηλεόραση είχε γεμίσει με ειδήσεις για τους λαθρομετανάστες που έφταναν στα νησιά μας; Οι δημοσιογράφοι ξημεροβραδιάζονταν στα νησιά. Τα κανάλια ανταγωνίζονταν για το ποιο θα κάνει το πιο σπαραξικάρδιο ρεπορτάζ και θα δείξει τις χειρότερες εικόνες.
Μέχρι που κατασκεύαζαν ψεύτικες ειδήσεις, σαν αυτή με το μωρό που γεννήθηκε στα λασπόνερα.
ΜΕΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ, οι λαθρομετανάστες χάθηκαν από την μικρή οθόνη. Πολλές φορές γινόντουσαν φασαρίες, αλλά το μόνο που γινόταν ήταν μία γρήγορη αναφορά της μίας πρότασης.
2) Όπως έγραφα στη προηγούμενη ανάρτηση στο Καλαί γίνεται το έλα να δεις.
Όμως, στα «έγκυρα» και «μαχόμενα» ΜΜΕ δεν ανέφεραν απολύτως τίποτε, όπως συμβαίνει εξάλλου και για πολλά σημαντικά γεγονότα ανά τον πλανήτη.




Παρεμπιπτόντως στην λειτουργία της αστυνομίας και των συνεργείων, που ΠΡΕΠΕΙ να γκρεμίσουν αυτό το αίσχος, φέρνουν δυσκολίες τα «Charities», το πολιτικά ορθό όνομα των ΜΚΟ, δηλαδή «φιλανθρωπικές οργανώσεις».
3) Σε ανάρτηση για τα παιδιά-πρόσφυγες, η αγγλική Τέλεγκραφ υπολογίσει σε πάνω από ένα εκατομμύριο τους πρόσφυγες που μπήκαν στην Ελλάδα από το 2015 μέχρι και σήμερα.


Όμως, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ,  μιλάνε για 52 χιλιάδες πρόσφυγες. Μάλιστα κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ΜΜΕ τσακώνονται για το αν είναι 52 ή 49 χιλιάδες ανησυχώντας όλοι μαζί για την αλήθεια (αυτό είναι το νέο μικρότερο  ανέκδοτο).
4) Η τηλεπαρουσιάστρια, ενός ξένου «έγκυρου» καναλιού κατασυγκινήθηκε με την εικόνα του μικρού θύματος στην Συρία και έριξε τέτοιο κλάμα που χάλασε το ρίμελ.. Δεν είχε ξαναδεί ποτέ στην ζωή της εικόνες από τις καθημερινές εκατόμβες, ούτε από τα σκελετωμένα παιδιά στις περιοχές που εισβάλλουν οι «πολιτισμένοι», ούτε από τα πνιγμένα παιδιά, ούτε από τα αίσχη που συμβαίνουν στην Ασία, την Αφρική και την νότιο Αμερική τόσα χρόνια. Έτσι έγινε πρώτη είδηση και έπαιξε παντού.
5) Βγήκε νέα κινηματογραφική ταινία. Πρόκειται για το πρώτο ραντεβού του Ομπάμα με την γυναίκα του. Μεγάλης ιστορικής σημασίας. Να πάτε να το δείτε κορόιδα για να χωνέψετε ότι ο πλανητάρχης είναι και αυτός ένας απλός άνθρωπος. Δεν είναι ένα ανδρείκελο πολυεθνικών που παίζουν με την ζωή ολόκληρου του πλανήτη.
Αν όλα αυτά δεν είναι παραπληροφόρηση και ψιλό γαζί, τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου