Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

15 Αυγούστου 2016

ΠΟΙΟΣ μας δουλεύει έτσι παγκοσμίως;

«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»…
Εχθές άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας. Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα και αγόρασαν τρόφιμα, φάρμακα και πολλά άλλα προϊόντα που δεν υπάρχουν στην πατρίδα τους. Άνθρωποι κουβαλούσαν τεράστια καρότσια (αφού προς το παρόν απαγορεύονται τα αυτοκίνητα) φορτωμένα «μέχρι τα μπούνια».
Με τις εντυπωσιακές ειδήσεις περί πείνας, έλλειψης αγαθών και παταγώδους αποτυχίας της αριστερής κυβέρνησης, αυτό είναι το λιγότερο περίεργο.
Υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν αγαθά γιατί προφανώς δεν μπορούν να αγοραστούν από το εξωτερικό, αφού η οικονομία «είναι κατεστραμμένη». Τότε όμως πως έχουν την οικονομική δυνατότητα οι κάτοικοι να ψωνίζουν από την διπλανή χώρα;
Είναι σαν να λέμε ότι όταν άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία, οι πειναλέοι, εξαθλιωμένοι και πάμφτωχοι από την πολιτική του καθεστώτος αλβανοί, έρχονταν στην Ελλάδα και ψώνιζαν αδειάζοντας τα πολυκαταστήματα.
Μάλιστα ένας -για χρόνια άνεργος- που πήγαινε να ψωνίσει στην Κολομβία περιέγραφε στην κάμερα την «οδύσσειά του». Σαν να λέμε, ένας έλληνας που έχει να δουλέψει πέντε χρόνια, έχει αρκετά λεφτά ώστε να πηγαίνει στην Βουλγαρία να ψωνίσει.
Και μην μου πείτε ότι έχουμε έλλειψη τροφίμων στην Ελλάδα. Όσοι πάνε να ψωνίσουν στα Σκόπια και την Βουλγαρία, πηγαίνουν επειδή εκεί τα τρόφιμα είναι πολύ φθηνότερα. Βλέπετε και οι δύο χώρες είναι ΑΚΟΜΑ πολύ πιο εξαθλιωμένες από εμάς.
Σας φαίνονται λογικά όλα αυτά;
Δεν είναι λογικά και μόνο μία εξήγηση υπάρχει.
Οι πολυεθνικές αρνούνται να πουλήσουν τρόφιμα στην Βενεζουέλα.
Με το εμπάργκο των αμερικανών σε τεχνολογικό υλικό, ακόμα και η όποια παραγωγή τροφίμων γινόταν στην χώρα θα έχει καταστραφεί.
Έτσι η Βενεζουέλα, που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, πεινάει όχι γιατί δεν έχει χρήμα αλλά γιατί δεν τις πουλάνε τρόφιμα και μηχανήματα για να τα παράγει.
Επιπλέον, υπάρχουν ειδήσεις για ΜΚΟ που στήνουν ταραχές, και άτομα που έχουν συλληφθεί κατά καιρούς, και που παραδέχτηκαν ότι πληρώθηκαν για να οργανώσουν διαδηλώσεις…
Και τώρα ρωτάω όχι για να απαντήσετε αλλά για να σκεφτείτε:
1) Το ίδιο έργο παίζεται ξανά και ξανά σε ολόκληρη την νότια Αμερική με «επαναστάσεις κατσαρόλας», οι οποίες τελικά οδηγούν τις καταστάσεις προς όφελος των ΗΠΑ.
Να σας θυμίσω ότι το ίδιο αυτό έργο έχει παιχθεί και στην Ελλάδα με:
-ΜΚΟ που οργανώνουν και ωθούν τους λαθρομετανάστες σε δυναμικές διαμαρτυρίες
-«αναρχικούς» που καίνε και σπάνε σε «συγκεκριμένες περιόδους»
-διάφορους τύπους διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων» που μόνο για αγανακτισμένοι δεν φαίνονται.
2) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ που κανονίζει τα πράγματα ώστε όλα μαζί τα ΜΜΕ να προωθούν με επιλεκτικό τρόπο συγκεκριμένες ειδήσεις έτσι όπως συμφέρει τις ΗΠΑ;
3) ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ και ενώ εσείς μαθαίνετε όλες τις ειδήσεις, αυτό που τελικά σας μένει σαν τελική εικόνα είναι εκείνο που συμφέρει τις ΗΠΑ;
3) ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ και μετά από όλα αυτά όλοι σας ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ να καταπίνετε αμάσητα τα παραμύθια για «ανεξάρτητες» και «δίκαιες» οικονομικές και εθνικές πολιτικές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου