Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Ιουνίου 2014

Η Google και ο Μεγάλος Αδελφός

Μία φίλη μου έστειλε σήμερα το νέο ψαχτήρι  της Google, όπου μπορείς να γράψεις μία διεύθυνση και να δεις την φωτογραφία της. Λειτουργεί στην Αθήνα αφού το έψαξα, αλλά δεν ξέρω για άλλες πόλεις.
Πρόκειται για την νεοεισαγόμενη (στην Ελλάδα) λειτουργία , η οποία στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένη πλέον.
Και αναρωτιέμαι:

-Πότε φωτογράφισαν δρόμους με τέτοια λεπτομέρεια, ώστε να πιάνουν και τυφλά σοκάκια;
Η φωτογράφιση έγινε πριν μόλις μερικούς μήνες, αφού είδα φωτογραφία γνωστού μου σπιτιού σε συγκεκριμένη κατάσταση.
-Είδε κανείς πουθενά κάποιο από τα ειδικά αυτοκίνητα με τις κεραίες και τους αισθητήρες για λήψη πανοραμικών εικόνων; Απαιτείται τεράστιος αριθμός ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων, γιατί πρόκειται για δουλειά που δεν γίνεται «στο πόδι».
-Άκουσε κανένας να αναφέρεται κάτι στα ΜΜΕ, που μας πληροφορούν αν έκλασε η τάδε σελέμπριτι ή αν φτερνίστηκε ο πρίγκιπας Εδουάρδος;
Ίσως να χρησιμοποιήθηκε καμία νέα δορυφορική τεχνολογία, αν και το ΑΔΙΕΞΟΔΟ στενοσόκακο που είδα είναι φωτογραφημένο από το έδαφος. Και για του λόγου το αληθές ορίστε το συγκεκριμένο αδιέξοδο φωτογραφημένο από την ΤΥΦΛΗ ΜΕΡΙΑ του.

Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά μπορώ να συμπεράνω ότι: Με την μανία που έχει πιάσει όλους τους ελαντιστανούς να ανεβάζουν ΟΛΕΣ τις προσωπικές πληροφορίες τους στο διαδίκτυο, στα περίφημα «κέντρα κοινωνικής δικτύωσης», τα οποία εγώ τα λέω «κέντρα κοινωνικού φακελώματος», δεν θα αργήσει να υπάρχει η δυνατότητα να πληκτρολογείς μία διεύθυνση και να σου βγαίνει ποιος μένει εκεί, το τηλέφωνό του, φωτογραφίες, πληροφορίες ασφάλισης και εφορίας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας.
ΦΥΣΙΚΑ, αυτή η δυνατότητα θα είναι κρυφή και διαθέσιμη σε λίγους.
ΦΥΣΙΚΑ, θα υπάρξει διάψευση εάν γίνει ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ κάποια αναφορά στα ΜΜΕ.
ΦΥΣΙΚΑ, όλοι εσείς που για να διαβάσετε τον τίτλο μιας εφημερίδας πρέπει να κρατήσετε την αναπνοή σας (επειδή δεν μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα μαζί) θα γελάσετε και θα πείτε ότι λέω μ@@@@ίες. ΦΥΣΙΚΑ…
Μπορείτε όμως να μπείτε εδώ http://www.lifo.gr/now/digital-life/48673 και να δείτε μόνοι σας τις (περιορισμένες ακόμα) δυνατότητες. Μετά χαρούμενοι και ευτυχείς σαν γνήσιοι νεοέλληνες -κοιμώμενοι μετά των υποδημάτων τους- να ζητήσετε να συμπληρώσετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ όσα δεν μπορεί (προς το παρόν βέβαια) να βάλει η Google. Έτσι για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη των «κοινωνικών δικτύων» βρε αδερφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου