Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

8 Ιουνίου 2014

Σύγχρονα παραμύθια (πολιτισμός συνέχεια)

Φυσικά ο πολιτισμός δεν έχει σχέση με το πόσο τεχνολογικά αναπτυγμένος είσαι. Όμως πολλοί μπερδεύουν την τεχνολογία με τον πολιτισμό. Έτσι αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και δεν πειστήκατε ακόμα από την πρώτη ανάρτηση για το γεγονός ότι είμαστε ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ, ορίστε μερικά ακόμα παραδείγματα. Να θυμάστε ότι τα στοιχεία είναι τουλάχιστον πενταετίας.

- Στις φυλακές των ΗΠΑ, υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια φυλακισμένοι, περίπου εβδομήντα αμερικανοί έφηβοι περιμένουν να εκτελεστούν, ενώ κάθε μέρα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας σχεδόν 1500 νέοι αμερικάνοι.
-Ένας στους τρεις Αμερικανούς κοιμάται λιγότερο από το κανονικό κάθε βράδυ, προφανώς λόγω άγχους ή εργασίας.
-250.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη.
-Κάθε χρόνο στην Βρετανία πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πάνω από 70.000 παιδιά, εγκαταλείπεται ένα μωρό κάθε εβδομάδα, υπάρχουν περίπου 100.000 κέντρα αποτοξίνωσης από ναρκωτικά, ενώ ένα στα τέσσερα παιδιά ζει σε σπίτι ανέργων.
-Σε ολόκληρο τον κόσμο 40 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 14 χρονών πέφτουν θύματα εγκατάλειψης και κακοποίησης.
-Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο!!! Υπολογίστε τα σχετικά έξοδα και πόσοι άρρωστοι θα μπορούσαν να γίνουν καλά σε ολόκληρο τον κόσμο με αυτά τα λεφτά.
-Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε αρκετούς τόνους ενώ οι σημερινές ζυγίζουν κάτω από δέκα κιλά!
-Από την δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, σε 30 χώρες, σε 400 πυρηνικούς σταθμούς, έχουν παραχθεί περισσότεροι από 200.000 τόνοι πυρηνικών καυσίμων!
-Ένας στους πέντε αφρικανούς θα πεθάνει από AIDS τα επόμενα 15 χρόνια.
-Φαίνεται ότι το AIDS, είναι αποτέλεσμα πειραματικών εμβολίων που έκαναν την 10ετία του 1950, οι Αμερικανοί στο Βελγικό Κονγκό. Το εμβόλιο περιείχε τον ιό της πολιομυελίτιδας και ιούς της ίδιας οικογένειας με τον HIV.
-Την στιγμή που το 20% των παιδιών στις ΗΠΑ και το 40% των παιδιών στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα, κάπου ένα εκατομμύριο παιδιά στον Τρίτο Κόσμο μένουν κάθε χρόνο ανάπηρα λόγω κακής διατροφής.
-Πάνω από δυόμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν βασικά μέσα υγιεινής και πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν καθαρό νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πεθαίνουν -κάθε χρόνο- περισσότερα από δύο εκατομμύρια άνθρωποι από ασθένειες που προκαλούνται από το βρώμικο νερό, περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εξαιτίας της ελονοσίας και αρκετά εκατομμύρια από την Ηπατίτιδα Α.

Ερώτηση:
Πιστεύετε ότι όλα τα παραπάνω είναι επιτεύγματα ενός αναπτυγμένου πολιτισμού, γεμάτου ανθρωπιά και καλοσύνη, ο οποίος είναι ανώτερος από εκείνον των Ούννων;
Πιστεύετε ΑΚΟΜΑ ότι είσαστε πιο εξελιγμένοι από τους ανθρώπους των σπηλαίων;
Αν υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι των σπηλαίων ήταν άγριοι και σκότωναν τους ανθρώπους της γειτονικής σπηλιάς είχαν κάποια δικαιολογία. Έπρεπε να επιβιώσουν μέσα σε μια σκληρή φύση.
Οι σημερινοί πολιτισμένοι ποια δικαιολογία έχουν;
Φυσικά σαν δικαιολογία έχουν ΜΟΝΟ την συνεχή αύξηση των κερδών στο χρηματιστήριο, αφού η επιβίωσή τους είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ.
Γενικά λοιπόν πολιτισμένα περαστικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου