Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Μαΐου 2019

Πρωτομαγιά: η μέρα της λησμονιάς

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Γιορτάζουμε μια εργατική επανάσταση και μία αρχαιότατη «ειδωλολατρική» θρησκευτική γιορτή.
Από τα πολύ παλιά χρόνια γιορτάζονταν «διάφορα» τα οποία έχουν πλέον ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου. Οι αρχαίοι πολιτισμοί δεν είχαν ποτέ γιορτές και εκδηλώσεις «έτσι για πλάκα». Πάντοτε όλα συνδέονταν με κάτι ανώτερο και άπιαστο, με κάποια διδασκαλία.
Επίσης, σαν σήμερα, υπήρξαν οι πρώτοι νεκροί του εργατικού κινήματος, προφανώς σε μία εκδήλωση προβοκάτσιας, αφού η σφαγή στο Σικάγο ξεκίνησε όταν μία βόμβα έσκασε κοντά στους αστυνομικούς.
Η ημέρα αυτή λοιπόν είναι ιδιαίτερη, γιατί ΟΛΟΙ θέλουν να ξεχάσετε κάτι.
Τα δεξιών πολιτικών πεποιθήσεων κόμματα, προσπαθούν να ξεχάσετε ότι κάποτε κάποιοι σκοτώθηκαν διεκδικώντας το οκτάωρο που τώρα εσείς πουλήσατε ψηφίζοντας στα στραβά οποιονδήποτε έλεγε ότι θα τρώτε με χρυσά κουτάλια. Τα εργατικά δικαιώματα δεν έχει θέση στον «ελεύθερο» κόσμο τους.
Τα αριστερά και εκ πεποιθήσεως άθεα κόμματα, θέλουν να ξεχάσετε ότι κάποτε γίνονταν λατρευτικές εορτές. Η θρησκεία και ο σεβασμός σε κάτι ανώτερο από την ύλη  δεν έχει θέση στον «δημοκρατικό» κόσμο τους.
Το εκκλησιαστικό κατεστημένο θέλει να ξεχάσετε ότι κάποτε γινόντουσαν  εορτές με πολύ σοβαρό και διδακτικό περιεχόμενο, μιλώντας για «ειδωλολατρικές και παγανιστικές» εορτές. Οι «αρχαίες» θρησκευτικές αλήθειες δεν έχουν θέση στον «θεοσεβούμενο» κόσμο τους.
Έτσι προφανώς δεν πρόκειται ούτε για γιορτή, ούτε για απεργία. Πρόκειται για ημέρα λησμονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου