Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάτη του 520


Είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα μία καταχώρηση (την είχα ανεβάσει και εγώ) σχετικά με τα ελληνικά προϊόντα και την σήμανση 520 στον κωδικό. Οι τρεις πρώτοι αριθμοί αποκαλύπτουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος.
Τελικά όμως δεν είναι έτσι.
Αν προσέξετε θα δείτε τις εξής διαφορές:
1 ) Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό του….
2 ) Το προϊόν παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συσκευάζεται  στην Ελλάδα για λογαριασμό του…
3 ) Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του….
Από αυτές τις τρεις περιπτώσεις ουσιαστικά μόνο η τρίτη θα έπρεπε να έχει και τον κωδικό 520. Άντε τραβηγμένο από τα μαλλιά και η δεύτερη. Η πρώτη όμως δεν θα έπρεπε αφού πρόκειται για προϊόν καθαρά εισαγόμενο, το οποίο δεν έχει καν υποστεί επεξεργασία στην Ελλάδα.
Φυσικά ένας προσεκτικός καταναλωτής θα διαβάσει την χώρα προέλευσης από την ετικέτα. Για αυτό μην ασχολείστε με το bar-code γιατί είναι τελείως παραπλανητικό.
Αν και στην κατάσταση που μας έχουν φέρει (και θα μας φέρουν και σε χειρότερη) ο κόσμος δεν κάθεται να κοιτάζει ετικέτες. Κοιτάζει μόνο τις τιμές, οι οποίες ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα ελληνικά και ξένα προϊόντα.