Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

8 Φεβρουαρίου 2011

Η απάτη των τιμών


Όλη αυτή η αισχρή διαδικασία γδαρσίματος και ξεπουλήματος του ελληνικού λαού και της κρατικής περιουσίας έχει και κάποια οφέλη.
Ένα από αυτά είναι το ξεσκέπασμα της απάτης των τιμών.
Εδώ και λίγο καιρό εταιρίες, σούπερ μάρκετ και λοιποί μεγαλοϊδιώτες κατεβάζουν τρελά τις τιμές των προϊόντων τους:
-Οι τιμές στα ανταλλακτικά μάρκας αυτοκινήτων μειώνονται κατά 45%.
- Οι τιμές στα ρούχα γνωστής μάρκας μειώνονται κατά 80%.
- Οι τιμές στα προϊόντα γενικά γνωστού υπερμάρκετ μειώνονται κατά 50%.
-Καπάκι τράπεζα διαφημίζει ότι αν πληρώσεις με την κάρτα της θα έχεις επιστροφή χρημάτων 2%.
Πριν πολύ καιρό είχαν κυκλοφορήσει διάφορες καταγγελίες για τις τεράστιες διαφορές τιμών με το εξωτερικό. Εγώ επίσης είχα κάνει μία καταχώρηση όταν έμαθα ότι η ανιψιά μου αγόρασε ένα «πανω-στρώμα» από το διαδίκτυο πληρώνοντας 60 ευρώ την στιγμή που γνωστή εταιρία στρωμάτων και κρεβατιών το πούλαγε 900!!!
Όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι, μετά από τις μειώσεις των τιμών τους, πρέπει να έχουν κάποιο κέρδος. Διαφορετικά θα έπεφταν έξω πολύ γρήγορα.
Από αυτό το γεγονός βγαίνει ένα και μόνο συμπέρασμα:
Έστω και με τόσο μεγάλες μειώσεις τιμών, οι εταιρίες συνεχίζουν να έχουν κέρδος. Επομένως πριν τις μειώσεις ΜΑΣ ΕΓΔΕΡΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Και μην βγει κανείς και αρχίσει τις αηδίες περί μικρών ποσοστών κέρδους, ασφυξίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και άλλα μπαρουφο-οικονομικά.
Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι έχουν βγει 600 δις ευρώ στο εξωτερικό. Μην μου πείτε ότι τα λεφτά αυτά ανήκουν σε ιδιωτικούς ή δημόσιους υπάλληλους, αγρότες και συνταξιούχους.
Ανήκουν σε εφοπλιστές, βιομήχανους, εμπόρους, επιχειρηματίες, υπουργούς (νυν και πρώην), στελέχη επιχειρήσεων και κομμάτων κλπ, κλπ, κλπ.
Η απάτη σε όλο της το μεγαλείο.
Ηλίθιοι Έλληνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου