Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

31 Ιουλίου 2016

Το στριφνό βιβλίο (Η ΠΑΓΙΔΑ)

Άσπρα, κρύα και σκληρά φώτα από νέον. Κρύα και σκληρή ατμόσφαιρα. Σαν τα φώτα. Καπνοί και κακοτερένιες γλάστρες με ασθενικά φυτά γύρω. Και θόρυβος.
Νύχτα.
Κάθομαι στην αίθουσα αναμονής. Δεν ξέρω ακριβώς το γιατί. Δεν το έχω σκεφτεί με το «μέσα μυαλό». Κόσμος πάει πέρα δώθε. Ούτε αυτός ξέρει το γιατί. Ούτε αυτοί το σκέφτονται με το «μέσα μυαλό».
Υπάρχει μια αίσθηση τυχαίου στα πράγματα.
Τυχαία ζούμε, τυχαία μιλάμε, τυχαία πράττουμε, τυχαία πεθαίνουμε.
Η ζωή μας είναι ένα ατύχημα.
Ατυχηματική χαρά και ατυχηματικός πόνος φτιάχνουν ατυχηματικούς ανθρώπους.
Ασπροντυμένες νοσοκόμες αναγγέλλουν γεννήσεις και δείχνουν μωρά. Μπαμπάδες περήφανοι για το «δικό τους» παιδί. Γριές χαίρονται που «έχουν» κι άλλο εγγόνι. Φιλοδωρήματα αλλάζουν χέρια συνέχεια.
Ξέγνοιαστος κοιτάζω γύρω, σηκώνομαι από την άβολη καρέκλα και τεντώνομαι. Η νοσοκόμα πλησιάζει χαμογελώντας.
«Συγχαρητήρια κύριε. Είναι αγόρι».
Οι συγγενείς χαίρονται. Δεν καταλαβαίνω και πολύ την αιτία τέτοιας υπερβολικής εκδήλωσης.
Ψύχραιμος και αποστασιοποιημένος παρατηρώ την γυναίκα μου στο φορείο.
Μισο-ξύπνια, μισο-ζαλισμένη δεν πολυκαταλαβαίνει και αυτή. Δίπλα της ένα μωρό τυλιγμένο σε πάνες. Μια μαυριδερή ζαρωμένη μούρη φαίνεται μέσα στα ρούχα.
Κοιτάζω καλύτερα. Και:
Γιγάντιες δαγκάνες ξεπηδούν από το πουθενά. Σφαδάζω σαν καμακωμένο ψάρι. Το τεράστιο δόκανο της φύσης, καλά κρυμμένο (υπομονετικά) τόσους μήνες, κλειδώνει ανατριχιαστικά τρίζοντας στα κόκαλα του ποδιού.
Κατάδικος.
Πιασμένος σε ανήκουστη παγίδα.
Ατυχηματικά ανελεύθερος.
Θυμός με κυριεύει και δοκιμάζω να τραβηχτώ από την ατσάλινη αρπάγη.
Και νοιώθω ένα υπόκωφο «κλικ» κάπου βαθιά στον ψυχισμό μου.
Αντιλαλώντας κουδούνισε και βρόντηξε και ανέβηκε από τα έγκατα του υποσυνείδητου.
Σαν χειροπέδη που κλείνει στον καρπό του κατάδικου.
Με λεπτή, αόρατη και άθραυστη αλυσίδα.
Δεμένος για πάντα.
Οι αμπάρες του χρόνου μαντάλωσαν πίσω μου την πόρτα διαφυγής.
Όμοιος με ταύρο άγριο που του πέρασαν τον σιδερένιο χαλκά στην μύτη και τώρα, ανήμπορος, σύρεται από ένα πιτσιρίκι.
Σκανδάλη το απλανές βλέμμα της ζαρωμένης φάτσας.
Ξέρω ότι πλέον θα είμαι υπεύθυνος για αυτό το πλάσμα. Χωρίς να μπορώ να κάνω διαφορετικά. Όσο και να προσπαθήσω. Όσα χρόνια και να περάσουν.
Ίσως ακόμη και αφού πεθάνω.
Και άκουσα την φύση να γελάει χαιρέκακα.
Και πονηρά.
Και παιχνιδιάρικα.
Και αθώα.
Και το γέλιο πολλαπλασιάσθηκε σε χιλιάδες αποχρώσεις.
Από χιλιάδες μεριές.
Και γέλασα και εγώ υποψιασμένος.
Ανησυχώντας για την ανθρώπινη τάση προς το ατυχηματικό.
Και για πρώτη φορά αισθανόμενος το ανείπωτο.
Και καταλαβαίνοντας ότι ανακάλυψα κάτι ιδιαίτερα σπάνιο.
Χαλάλι το δόκανο…
Και η αλυσίδα…

5 σχόλια:

 1. AUTAN POU DIAVAZIS ADERFE EINAI EVREOSAKSONIKA PARAMITHIA GIA MOGGOLOUS ALLA OXI GIA ELLHNES!!!
  DIAVASE O.E.A. KAI OXI SKOUPIDIA POU APOPROSANATOLIZOUN TIN ANTHROPOTITA!! H O.E.A. EINAI O FOVOS KAI O TROMOS TOU EXTHROU!!

  KATEVASE TO PARAKATO ARXEIO KAI ETIMASOU GIA SFALIARES ALITHIAS!

  http://www.easy-share.com/1904141135/%CE%99%CE%91

  http://www.easy-share.com/1904141241/%CE%99%CE%91

  http://www.easy-share.com/1904141458/%CE%99%CE%91


  "Ο πλανήτης Χ ή Νιμπίρου ή Νέμεσις ή Ερκόλουμπους είναι γνωστό (σε μερικούς στην Ελλάδα) ότι έρχεται εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Υπεύθυνος της ενημέρωσης είναι κάποιος νοτιοαμερικανός συγγραφέας βιβλίων «πρακτικής ψυχολογίας». Ίδρυσε μία κίνηση που αριθμούσε πολλά εκατομμύρια στην νότιο Αμερική μιλώντας για την ανάγκη της αυτογνωσίας και της αφύπνισης της συνείδησης. Αυτός πρωτομίλησε περίπου την δεκαετία του 60 για αυτό το θέμα. Ήδη μερικά χρόνια πριν (αν θες να ψάξω να βρω το άρθρο) οι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη ενός ήλιου που είχε πλανήτες.
  Μιλάει για την συγκάλυψη του γεγονότος.
  Τις πληροφορίες του λέει ότι τις έχει πάρει από τους εσωτερικούς κόσμους και τα Ακασικά αρχεία. Αλλά όπως λέει κανένας δεν ξέρει πότε θα γίνει η καταστροφή. Το μόνο που ξέρει, σύμφωνα με όσα του έχουν αποκαλυφθεί από τις θεϊκές ιεραρχίες, είναι ότι η τελική σύγκρουση με τον πλανήτη θα γίνει το 2500.
  Όταν ο Ερκόλουμπους αρχίσει να επιδρά στην γη τα πάντα θα γίνουν άνω κάτω για τον απλούστατο λόγο ότι είναι γιγάντιος και θα αρχίσει να έλκει «την υγρή φωτιά από το εσωτερικό της γης με αποτέλεσμα σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων».
  Η επιφάνεια της γης θα καταστραφεί ολοκληρωτικά και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν θα μείνει τίποτα, τίποτα, τίποτα από αυτόν τον πολιτισμό των εχιδνών». Αναφέρει επίσης ότι οι άνθρωποι με την κακία τους βγάζουν την γη έξω από την πορεία της με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η σύγκρουση.
  Το αστείο (;) είναι ότι στον χάρτη που έχει δώσει, με το σχέδιο του ηλιακού συστήματος στο οποίο ανήκει ο Ερκόλουμπους, υπάρχει και ένας πλανήτης με το όνομα Έψιλον!!!
  Όλα όσα λέει ο Νορβηγός είναι ανακατέματα θεωριών σχετικών με το θέμα.
  Αν διαλυθεί το σύστημα δεν πρόκειται να μείνει ζωντανός σχεδόν κανείς. Θα σταματήσει η παραγωγή τροφίμων, θα σταματήσει το ηλεκτρικό ρεύμα, θα σταματήσουν τα πάντα. Ακόμη και να έχεις όπλα και προμήθειες (για πόσο άραγε;) θα πρέπει να σκοτώσεις (αν τα καταφέρεις) εκείνους που θα έρθουν να σου τις πάρουν. Το πολύ πολύ να ζήσουν, μέσα στον τρόμο, μερικοί για λίγα χρόνια φυλακισμένοι σε υπόγειες βάσεις περιμένοντας να τελειώσουν τα τρόφιμά τους. Τελικά οι τυχεροί θα είναι εκείνοι που θα πεθάνουν πρώτοι.
  Εκτός αυτού υπάρχει και άλλο ένα φαινόμενο που πρόκειται να συμβεί (σύμφωνα με τον συγγραφέα πάντοτε). Όταν θα γίνει θα αντιστραφεί η δομή της ύλης, όπως την γνωρίζουμε, και καμιά από τις επιστημονικές γνώσεις μας δεν θα έχει αξία. Άρα οτιδήποτε τεχνολογία έχουμε θα πάψει να λειτουργεί αυτομάτως.
  Αν θέλεις να γράψεις κάποιο άρθρο πάνω σε αυτό το θέμα μπορώ να κάτσω να σου μαζέψω τα βασικά στοιχεία. Μπορούμε να δημοσιεύσουμε το κείμενο ταυτόχρονα ώστε να διασπαρεί περισσότερο."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλα καλά, ακόμα και η ανωνυμία, αλλά οι σύνδεσμοι που έστειλες φίλε ανώνυμε δεν βγάζουν πουθενά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. EGO ESTILA TO PARAPANO SXOLIO.

  TO VGALANE FILE!!!!! KALA POU MOU TO IPES!

  THA TO ANEVASO PALI KAI THA TO STILO!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. TO SIGEKRIMENO KIMENO GRAFTIKE PROPANTON GIA TOUS ELLINES TEKTONES(KAI OXI MONO) GIA NA TOUS TARAKOUNISI !!! PRIN DIO MERES TO ESTILA SE MASONIKES STOES TIS ELLADAS... FENETE EPESE SIMA KAI TO VGALANE!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://rapidshare.com/files/214955660/___31-05-1988_OLO.rar.html



  ELLHNVSCHAOS

  ΑπάντησηΔιαγραφή