Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Οκτωβρίου 2017

Η απάτη των υγιεινών τροφίμων με τα λίγα λιπαρά

Η βλακώδης, καταστροφική, και  ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ επιλογή των αμερικανών «ειδικών διατροφής» να αποκλειστούν από την διατροφή του ανθρώπου τα ζωικά λιπαρά, δημιούργησε ένα κόσμο παχύσαρκων και ασθενικών καταναλωτών βιομηχανοποιημένων τροφών.
Οι «ειδικοί» βασίζονταν δήθεν σε μελέτες για την Μεσογειακή διατροφή, η οποία περιέχει μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και μικρές ποσότητες από ζωικά τρόφιμα. Μόνο που παλιά τρέφονταν μεν με όσπρια και λαχανικά κυρίως, αλλά επίσης έτρωγαν πολλά τηγανητά φαγητά και ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ το λίπος από το κρέας. Αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω εγώ ο ίδιος. Στην δεκαετία του 1960 η μάνα μου αγόραζε χοιρινές μπριζόλες οι οποίες είχαν επάνω τους και το παχύ εξωτερικό λίπος του ζώου. Φυσικά τις μαγείρευε χωρίς να βγάζει το λίπος και μάλιστα τις έκανε τηγανητές με το λίπος να τραγανίζεται σαν φρυγανιά. Αν σας ενδιαφέρει πέθανε στα 93 από αναπνευστική κατάρρευση λόγω λοίμωξης, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ όπως τα παιδιά σας που μεγαλώνουν με τα «υγιεινά» τρόφιμα των πολυεθνικών.
Έτσι οι άνθρωποι το έριξαν (φυσικά με την βοήθεια των πολυεθνικών τροφίμων) στην κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, οι οποίες έχουν μηδενική ποσότητα ζωικού λίπους, και για να χορταίνουν είναι γεμάτες από άσπρο αλεύρι, άσπρη ζάχαρη και άφθονα χημικά.
Τώρα πια άρχισαν να κυκλοφορούν άρθρα σχετικά με το ότι οι πολυεθνικές πλήρωναν τους τότε «ειδικούς» για να κάνουν παραπληροφόρηση. Κάνοντας κλικ παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που αναφέρει:
Η βιομηχανία της ζάχαρης εξαγόρασε επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη δεκαετία του 1960 για να υποβαθμίσουν τη σύνδεση ζάχαρης και καρδιοπάθειας και ταυτόχρονα να ρίξουν το «φταίξιμο» στα κορεσμένα λιπαρά.
Τέλος, φαίνεται να υπάρχει κάποια αντιστροφή του κλίματος, καθώς ακόμα και οι «ειδικοί διατροφολόγοι» της Δύσης έχουν αρχίσει να παίρνουν είδηση ότι το να τρως κατεργασμένα τρόφιμα δεν είναι και τόσο υγιεινό.
Κάποιες μελέτες που αρχίζουν να δημοσιεύονται δειλά-δειλά αποκαλύπτουν την τεράστια απάτη με τα ζωικά λιπαρά. Κάνοντας κλικ παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που αναφέρει:
Ολοένα και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία «αθωώνουν» τα λιπαρά στη διατροφή, δείχνοντας ότι όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την υγεία, αλλά ότι αντιθέτως μπορεί να συνδέονται με σημαντικά οφέλη για την ποιότητα αλλά και την… ποσότητα της ζωής.
Σκεφτείτε λίγο κορόιδα καταναλωτές ΔΗΘΕΝ φυσικών και υγιεινών προϊόντων με λίγα λιπαρά και πάμπολλα χημικά. Όταν πάρετε ένα ζωικό προϊόν και του αφαιρέσετε το λίπος με κάποια βιομηχανική (και προφανώς και χημική) μέθοδο καταφέρνετε δύο πράγματα: Πρώτον, δεν έχετε πλέον φυσικό προϊόν αλλά «κάτι» βιομηχανοποιημένο. Δεύτερον, το προϊόν ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.
Πείτε μου ειλικρινά αν θα αγοράζατε μία συσκευασία γιαουρτιού που θα έγραφε απάνω: «Υγιεινό σκεύασμα. Έχουν αφαιρεθεί οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, E, K». Θα πάτε όμως και θα αγοράσετε στα τυφλά ένα «υγιεινό» γιαούρτι επειδή θα γράφει επάνω «Ελαφρύ, 0% λιπαρά».
Μετά βέβαια θα τρέχετε μετά για να αγοράσετε χημικές βιταμίνες ώστε να αποφύγετε την αβιταμίνωση.
Συμπέρασμα;
Όχι. Δεν συνιστώ να πάτε να τρώτε σαν τρελοί ζωικό λίπος. Απλά πρέπει να σταματήσετε τις βλακώδεις υπερβολές. Και όταν οι «ειδικοί» θα αρχίσουν να σας διαφημίζουν τροφές με «κανονικά» λιπαρά να είσαστε επιφυλακτικοί. Δεν θα πρόκειται ούτε για υγιεινά, ούτε για φυσικά προϊόντα. Όπως έχω ξαναπεί, το καλύτερο στην διατροφή είναι η ισορροπία και η κατανάλωση όσο το δυνατόν πιο ακατέργαστων τροφών. Και δεν θα ήταν άσχημο αν πηγαίνατε στα παλαιοπωλεία και αγοράζατε κάποιον παλιό οδηγό μαγειρικής με ελληνικές συνταγές. Οι νέοι και μοντέρνοι οδηγοί μαγειρικής μόνο ελληνική κλασσική διατροφή δεν περιέχουν.

15 Οκτωβρίου 2017

Η ΔΕΗ πουλήθηκε (απλά δεν το ξέρετε ακόμα)

Η ιστορία της φουκαριάρας της ΔΕΗ (δηλαδή της τσέπης σας) μέχρι σήμερα έχει ως εξής:
-Γέμισε την χώρα με κολώνες και πήγε ρεύμα σε κάθε απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Εξηλέκτρισε τον Ελλαδικό χώρο έτσι όπως ΚΑΝΕΝΑΣ πάροχος-καπιταλιστής δεν θα το έκανε.
-Πήρε δάνεια (είχε καλή πιστοληπτική ικανότητα) που τα έδινε έμμεσα στο κράτος.
-Για χρόνια επιδοτούσε με ληστρικές συμβάσεις τις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας χωρίς να πληρώνεται για το ρεύμα που έδινε.
-Πουλάει τις νεότερες μονάδες της άρα τις πιο κερδοφόρες.
-Στήριξε το ξεπούλημα του ενεργειακού μονοπωλίου της χώρας αγοράζοντας πανάκριβα το ρεύμα των «νέων παρόχων» που δεν είχαν καμία διάθεση να βάλουν χρήμα για να κάνουν επένδυση (αυτό λέγεται μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα).
-Δεν κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν έχοντας ζημίες δισεκατομμυρίων στα χρόνια αυτά της «ανόρθωσης» της οικονομίας μας. Αν και είναι δικαιολογημένο αυτό για τα θύματα της κρίσης, πάω στοίχημα ότι είναι πολλοί ακόμα που δεν πληρώνουν (πχ επιχειρήσεις και εργοστάσια) αφού έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.
Τώρα έχει ήδη αποφασιστεί (αν και δεν θα ανακοινωθεί σύντομα) ότι η ΔΕΗ θα πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί. Το πολύ-πολύ να μας μείνουν σαν ιδιοκτησία μερικοί απαρχαιωμένοι και ζημιογόνοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που έπρεπε ήδη να μην λειτουργούν.
Πώς είμαι τόσο σίγουρος; Μα είναι πολύ απλό. Ο Σταθάκης (υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) δήλωσε στην Βουλή ότι η ΔΕΗ θα σωθεί:
«Η ΔΕΗ θα σωθεί και πρέπει να σωθεί. Θα είναι ο βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματός μας, θα στηρίζει τους εργαζόμενους και θα κάνει κινήσεις προς όφελος των καταναλωτών».
«Η προστασία των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι βασική προϋπόθεση. Το στοιχείο της υδρο-ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ είναι απαραίτητο, πρέπει να το διατηρήσουμε, δεν παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού. Είναι ένα στρατηγικό και απόλυτα ουσιαστικό στοιχείο».

Αν αυτή η δήλωση δεν σας πείθει, τότε δεν έχετε παρά να περιμένετε λίγο και θα σας πείσουν τα γεγονότα …

14 Οκτωβρίου 2017

Τι του λείπει του ψωριάρη; Μα η παγκόσμια ημέρα!

Έπεσα σήμερα επάνω σε μία ανάρτηση που ανέφερε ότι ο Τέρενς Κουίκ θα κηρύξει παγκόσμια ημέρα για την ελληνική γλώσσα. Βέβαια αμφιβάλλω αν θα την πάρει είδηση κανένας εκτός από τους κυβερνητικούς και τις ΜΚΟ που θα παίρνουν ζεστό χρήμα για να οργανώνουν φιέστες στην ομογένεια και εδώ.
Αλλά ρε συ Κουίκ, μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλεις ένα χεράκι να σταματήσει αυτή η κατρακύλα στην εκπαίδευση των ελληνόπουλων; Ή  ως υφυπουργός εξωτερικών δεν σε ενδιαφέρει το θέμα; Προφανώς σου αρκεί να μαθαίνουν τα ελληνόπουλα πως θα αλλάξουν το φύλο τους πριν μάθουν καλά-καλά να γράφουν και να διαβάζουν…

11 Οκτωβρίου 2017

Βρύση εκστρατείας

Είτε συμβεί κάποια διακοπή νερού, είτε χρειαστείτε κάπου μία πρόχειρη βρυσούλα (πχ στην εκδρομή) για να πλύνετε τα χέρια σας ή μερικά πιάτα υπάρχει μία πρόχειρη και βολική λύση. Αρκεί βέβαια να έχετε νερό...
Δείτε το βίντεο.

9 Οκτωβρίου 2017

Άχρηστα έξοδα

Πριν δύο περίπου εβδομάδες το αμερικανικό ABC News έβγαλε την είδηση ότι ο εκατομμυριούχος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ζήτησε (επειδή παντρεύτηκε) να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεριωθούμενο ώστε να ταξιδέψει στην Ευρώπη, για τον μήνα του μέλιτος!
Ο λόγος που ζήτησε το αεροπλάνο δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που γράφτηκε παρακάτω: το κόστος χρήσης του στρατιωτικού αεριωθούμενου εκτιμάται στα 25.000 δολάρια την ώρα.
Καθίστε τώρα να υπολογίσετε πόσα πολεμικά πετάνε -σε παγκόσμιο επίπεδο- κάθε μέρα σε ασκήσεις, περιπολίες, αναχαιτίσεις, βομβαρδισμούς κλπ.
Υπολογίστε από μερικές ώρες πτήσης το καθένα και πολλαπλασιάστε με το 25.000.
Έπειτα προσθέστε τα έξοδα για τον πιλότο, το προσωπικό εδάφους, και τα αεροδρόμια.
Έτσι θα έχετε κάποιο ποσόν που υποθέτω ότι δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και θα ξεπερνάει τα αρκετά εκατομμύρια για κάθε μέρα.
Μετά σκεφτείτε κατά πόσον αξίζει να σπαταλιέται ένα τέτοιο ποσόν από τους στρατούς.
Και μετά σκεφτείτε πόσοι άρρωστοι θα μπορούσαν να θεραπευτούν με αυτά τα χρήματα, πόσοι πεινασμένοι θα μπορούσαν να φάνε, πόσα σχολεία και πόσα νοσοκομεία θα μπορούσαν να χτιστούν…
Το τελικό συμπέρασμα για την ποιότητα του σύγχρονου πολυδιαφημισμένου πολιτισμού ανήκει αποκλειστικά σε εσάς.

8 Οκτωβρίου 2017

Απάτες, απάτες, απάτες

Μετά τα απανωτά μηνύματα για εκατομμύρια δολάρια που μπορώ να πάρω από κάποια τράπεζα στην νότιο Αφρική, άρχισε νέο ψάρεμα ηλιθίων από τους διαδικτυακούς απατεώνες.
Μόλις έμαθα ότι «είμαι επιλέξιμος» για να μου επιστρέψουν λεφτά από την ΔΕΗ. Φυσικά η γλώσσα του μηνύματος «κάνει μπαμ» ότι είναι αυτόματη μετάφραση. Όμως αυτό δεν θα εμποδίσει τους εύπιστους και όσους με το ζόρι μπορούν πλέον να διαβάσουν ένα κείμενο, να κάνουν κλικ εκεί που τους ζητάει το μήνυμα.
Δεν περιμένω από την ΔΕΗ να κάνει κάτι, αφού έτσι κι αλλιώς είναι αποδιοργανωμένη και πάει να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί, το οποίο φυσικά θα μπει και αυτό στην τσέπη των τοκογλύφων (συγνώμη δανειστών ήθελα να πω).
Δεν περιμένω από το κράτος να κάνει κάτι, αφού έτσι κι αλλιώς «έχει διατεταγμένη υπηρεσία» να βοηθάει ή το λιγότερο να μην αντιδρά σε οποιαδήποτε καπιταλιστική/ληστρική μέθοδο των απατεώνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Δεν περιμένω από τους ανθρώπους να πάψουν να είναι τόσο πολύ εύπιστοι, αφού οι απατεώνες υπάρχουν επειδή υπάρχουν εύπιστα κορόιδα.
Και αυτό το τρίτο είναι εκείνο που με λυπεί πραγματικά, γιατί η ευπιστία είναι αυτή που στηρίζει το τερατούργημα του σύγχρονου «πολιτισμού».

7 Οκτωβρίου 2017

Δίαιτες ηλίθιες και μη

Η ελληνική λέξη «δίαιτα» βγαίνει από το αρχαίο ελληνικό ρήμα διαιτάω-διαιτώ. Το ρήμα -από την εποχή του Ομήρου- σημαίνει «τρόπος ζωής» ή «τρόπος διατροφής». Με λίγα λόγια δίαιτα σημαίνει «καθημερινές συνήθειες διατροφής και ζωής γενικά».
Αντίθετα, σήμερα κατάντησε να σημαίνει «κόβω το φαγητό και πεινάω».
Ξεκινώντας ανάποδα θα σας δώσω τρία παραδείγματα καθημερινής δίαιτας, δηλαδή καθημερινής ζωής και διατροφής.
Πρώτος τρόπος δίαιτας:
Κάποιος κοιμάται κατά τις εννέα το βράδυ (με τις κότες) και σηκώνεται στις πέντε το πρωί (με τα κοκόρια). Το σπίτι του είναι παγωμένο αφού η πόρτα και τα παράθυρα έχουν διάκενα και δεν σφραγίζουν καλά, και δεν έχει κεντρική θέρμανση, αλλά ένα υποτυπώδες τζάκι για ξύλα ή στην καλύτερη περίπτωση κάποια ξυλόσομπα.
Τρώει για πρωινό ή χθεσινό φαγητό, ή τραχανά, ή ψωμί με ελιές ή λάδι, ή τυρί, ή κάποια πίτα γλυκιά ή αλμυρή.
Έπειτα βγαίνει έξω. Φροντίζει τα ζώα του και μετά περπατάει μερικά χιλιόμετρα για να πάει στο χωράφι του όπου σκάβει με την τσάπα, κλαδεύει, ποτίζει κλπ. Κατά τις τρεις θα φάει ψωμί με κρεμμύδι, σκόρδο, ελιές, ντομάτα και τυρί.
Θα συνεχίσει τις δουλειές και θα επιστρέψει στο σπίτι. Η εργάσιμη ημέρα του θα τελειώσει κατά τις πέντε ή και αργότερα ανάλογα με το πότε δύει ο ήλιος.
Όλη μέρα θα διανύσει πάνω από δέκα χιλιόμετρα με τα πόδια, θα σκάψει, θα λαχανιάσει, θα ιδρώσει, θα βραχεί, θα παγώσει και θα είναι εκτεθειμένος στις ατμοσφαιρικές συνθήκες του χειμώνα και του καλοκαιριού.
Το καθημερινό του φαγητό περιλαμβάνει ακατέργαστες τροφές στην φυσική τους κατάσταση, καλλιεργημένες χωρίς λιπάσματα και χωρίς εντομοκτόνα, οι οποίες προέρχονται κυρίως από το μέρος όπου ζει. Τρέφεται με βαρύ πιτυρούχο ψωμί (φτιαγμένο από στάρι, κριθάρι, σίκαλη ή μίγμα τους), χορταρικά, λάδι, ελιές κρεμμύδια, σκόρδα, σταφύλια, σύκα, κλπ. Ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση στο διαιτολόγιό του υπάρχει περισσότερα ή λιγότερο βούτυρο, γάλα, τυρί και γιαούρτι (φτιαγμένα συνήθως από τον ίδιο), ψάρια και κρέατα από αρνιά, κατσίκια και γελάδια. Συμπληρωματικά θα πιει καφέ αν είναι πλούσιος ή ρεβίθι αν είναι φτωχός. Τέλος πίνει φρέσκο νερό από το πηγάδι, κρασί, τσίπουρο, ρακί και ούζο, όλα φτιαγμένα από τον ίδιο ή από συγχωριανούς του. Δεν έχει ιδέα από την σημερινή «υγιεινή διατροφή» και τρώει μεγάλες ποσότητες αλατιού και τηγανιτών φαγητών και μάλιστα χωρίς να αφαιρεί το λίπος του κρέατος.
Η τροφή του μόλις που μπορεί να του καλύψει τις βασικές θερμίδες που χρειάζεται για να επιζήσει και συνήθως είναι «πετσί και κόκκαλο».
Οι κοινωνικές επαφές του είναι συναντήσεις με φίλους, συγγενείς και γνωστούς και «δικαιολογία» οι γάμοι, τα βαφτίσια, οι κηδείες και οι θρησκευτικές εορτές.
Μεγαλώνει τα παιδιά του με φρέσκες τροφές παρασκευασμένες από την μάνα ή την γιαγιά.
Όταν αρρωσταίνει συνήθως πίνει κάποια βότανα ή σπανίως παίρνει κάποια «απλά» χημικά φάρμακα.
Δεύτερος τρόπος δίαιτας:
Κάποιος κοιμάται μετά τις δώδεκα το βράδυ (κάποιες φορές δεν κοιμάται καθόλου επειδή διασκεδάζει) και σηκώνεται στις επτά ή οκτώ το πρωί. Το σπίτι του είναι ζεστό αφού η πόρτα και τα παράθυρα σφραγίζουν καλά, και έχει κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο ή αέριο.
Τρώει για πρωινό βιομηχανοποιημένο χυμό, βιομηχανοποιημένες μπάρες δημητριακών, καφέ με βιομηχανοποιημένη ζάχαρη, γλυκά, τοστ κλπ.
Έπειτα βγαίνει έξω. Μπαίνει στο αυτοκίνητο στο τραίνο ή στο λεωφορείο και πηγαίνει στην δουλειά του. Εκεί ότι ώρα θέλει θα φάει βιομηχανοποιημένο σάντουιτς, βιομηχανοποιημένο τοστ, βιομηχανοποιημένα γλυκά, βιομηχανοποιημένα κουλουράκια, κλπ, καπνίζοντας και ένα δύο πακέτα τσιγάρα.
Η εργάσιμη ημέρα του θα τελειώσει κατά τις πέντε ή και αργότερα ανάλογα με το πότε θα τελειώσει η καθημερινή «ποσότητα» εργασίας την οποία απαιτεί ο εργοδότης.
Όλη μέρα θα βρίσκεται καθισμένος σε ένα γραφείο ή θα στέκεται όρθιος πίσω από έναν πάγκο, μέσα σε κλιματιζόμενους χώρους, κλεισμένος «μέσα σε τέσσερις τοίχους», και προφυλαγμένος από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες του χειμώνα και του καλοκαιριού.
Το καθημερινό του φαγητό περιλαμβάνει κατεργασμένες τροφές (κατεψυγμένες ή σε κονσέρβα), καλλιεργημένες με πολλά λιπάσματα και εντομοκτόνα, οι οποίες προέρχονται από ολόκληρη την γη. Τρέφεται με άσπρο ψωμί, άσπρη ζάχαρη, κονσέρβες, έτοιμους χυμούς, έτοιμες σάλτσες, πολλά ζαχαρούχα αναψυκτικά, βιομηχανικό γάλα, βιομηχανικό γιαούρτι, βιομηχανικό ΤΡΑΝΣ βούτυρο, βιομηχανικά τυριά.
Στο διαιτολόγιό του υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά κατεργασμένα τρόφιμα γεμάτα με συντηρητικά, χρώματα, βελτιωτικά γεύσης κλπ.
Τέλος πίνει κατεργασμένο νερό από σιδερένιες, μαντεμένιες, πλαστικές και χάλκινες σωληνώσεις, βιομηχανικά ποτά κάθε είδους φερμένα από κάθε μέρος του κόσμου και καμιά φορά κρασί, τσίπουρο, ρακί και ούζο, όλα φτιαγμένα σε κάποια ντόπια βιομηχανία. Είναι αγχωμένος με την «υγιεινή διατροφή» και τρώει μεγάλες ποσότητες αλατιού, ζάχαρης, συντηρητικών, χρωμάτων, και βελτιωτικών γεύσης και φαγητών που δεν έχουν σχεδόν καθόλου ΦΥΣΙΚΟ ζωικό λίπος.
Η τροφή του ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ τις βασικές θερμίδες που χρειάζεται για να επιζήσει, και ακόμα και αν πεινάει τρώγοντας μικρές ποσότητες, οι κατεργασμένες τροφές περιέχουν πολλές κρυφές θερμίδες. Αν είναι τυχερός είναι τουλάχιστον παχύς, έχοντας πέντε με δέκα κιλά περισσότερα από τα κανονικά του.
Οι κοινωνικές επαφές του είναι οι «φίλοι» από το διαδίκτυο. Ο καλύτερος φίλος του είναι ο υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο. Βγαίνει το βράδυ για να κουφαθεί από τα μεγάφωνα και να πιει ένα σωρό αγνώστου ταυτότητας μπόμπες που διαφημίζει η τηλεόραση.
Μεγαλώνει τα παιδιά του με κονσέρβες παρασκευασμένες από κάποια πολυεθνική τροφίμων, η οποία ΠΑΝΤΟΤΕ είναι «ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ».
Όταν αρρωσταίνει συνήθως παίρνει κάθε είδους χημικά φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής τα οποία συνήθως καταπιέζουν τα συμπτώματα, σπάνια θεραπεύουν και προκαλούν δεκάδες παρενέργειες.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποια είναι η υγιεινότερη δίαιτα από τις δύο.
ΕΜΦΑΝΩΣ είναι η πρώτη. Είναι δυσκολότερη αλλά δεν αφήνει ποτέ τον άνθρωπο να πλήξει. Αν και δεν υπάρχει υψηλή τεχνολογία και χημικά φάρμακα και ο αριθμός των θανάτων είναι σχετικά μεγάλος κρατώντας χαμηλά τον μέσο όρο ζωής, οι άνθρωποι είναι υγιείς, σπάνια πάσχουν από ψυχικές ασθένειες και πολλοί πεθαίνουν πάνω από τα 90.
Η δεύτερη δίαιτα είναι πολύ ευκολότερη, αλλά προκαλεί τεράστια ανία στον άνθρωπο. Η υψηλή τεχνολογία και τα φάρμακα κρατάνε τεχνητά στην ζωή τους ανθρώπους, αυξάνοντας ΤΕΧΝΗΤΑ τον μέσο όρο ζωής.
Ασθένειες οι οποίες πριν πενήντα χρόνια -την εποχή της πλήρους μετάβασης των Ελλήνων από την πρώτη στην δεύτερη δίαιτα- εθεωρούντο ΓΕΡΟΝΤΙΚΕΣ (όπως καρδιά, πίεση, χοληστερίνη, διαβήτης, προστάτης, εγκεφαλικά κλπ) είναι συνηθισμένες πλέον ακόμα και σε παιδιά του νηπιαγωγείου.
Τρίτος τρόπος δίαιτας:
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι είμαστε εγκλωβισμένοι στην δεύτερη δίαιτα και πρακτικά είμαστε ανίκανοι να υιοθετήσουμε την πρώτη.
Μπορούμε όμως με λίγη κριτική σκέψη να «ανακατέψουμε» τις δύο δίαιτες και να φτιάξουμε τον «τρίτο τρόπο δίαιτας». Είναι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε την δεύτερη δίαιτα.
1) Αποφύγετε τα χιλιάδες είδη των υπεραγορών (συγνώμη σούπερ μάρκετ ήθελα να πω) όπως: προμαγειρεμένα φαγητά, κονσέρβες, έτοιμες σάλτσες, κουλουράκια, κέικ, παγωτά, καραμέλες, δήθεν γιαούρτια, δήθεν τυριά, δήθεν ψωμιά, δήθεν χυμούς, ποτά και ότι άλλο μπορείτε να αγοράσετε μέσα σε χάρτινη, σιδερένια ή πλαστική κονσέρβα. Γενικά αποφύγετε όλα τα είδη ποτ σας διαφημίζει η τηλεόραση σαν υγιεινά και νόστιμα.
2) Αποφύγετε τα κατεργασμένα τρόφιμα που διαφημίζονται ότι έχουν λίγα λιπαρά και άρα είναι υγιεινά. Τρώτε γάλα, τυρί και κρέας με όλα τους τα λιπαρά ΑΠΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ. Έτσι θα τρώτε καί νόστιμα φαγητά καί θα παίρνετε τις ΛΙΠΟΔΥΑΛΥΤΕΣ βιταμίνες των ζωικών τροφών χωρίς να καταφεύγετε σε ΔΗΘΕΝ υγιεινά χημικά συμπληρώματα.
3) Αποφύγετε τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν παράγονται στην περιοχή σας ή τουλάχιστον στην Ελλάδα.
4) Αποφύγετε τα φρούτα που είναι εκτός εποχής. Είτε είναι πατημένα στα χημικά για να αντέξουν είτε προέρχονται από εντατικές χημικές καλλιέργειες των πολυεθνικών τροφίμων, όπου δουλεύουν σύγχρονοι σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί.
5) Προσπαθήστε (όσο γίνεται) να επιστρέψετε στην παλιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ διατροφή (μεσογειακή την λένε οι ξένοι). Είναι πιο δύσκολο να φτιάξεις ένα φαγητό φούρνου ή κατσαρόλας από το να παραγγείλεις προκάτ πίτσες, αλλά είναι εμφανώς υγιεινότερο.
Υπάρχουν λοιπόν τρεις δίαιτες.
Η πρώτη είναι η δίαιτα των τυχερών και εφαρμόζεται από ελάχιστους που ζουν σε κάπως απομονωμένα μέρη.
Η δεύτερη είναι η δίαιτα των ηλιθίων και εφαρμόζεται από τα εκατομμύρια των φυλακισμένων στις σύγχρονες πόλεις.
Η τρίτη είναι η δίαιτα των έξυπνων ανθρώπων και εφαρμόζεται από όσους προσαρμόζουν το κοινωνικό περιβάλλον στα μέτρα τους εκμεταλλευόμενοι τα καλά του και αποφεύγοντας τα κακά του.
Εσείς τελικά ποια δίαιτα έχετε επιλέξει;