Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Ιουλίου 2018

Και όμως λεφτά υπάρχουν!

Μάλιστα! Ο Γιωργάκης δεν έλεγε ψέματα όταν διακήρυττε ότι «λεφτά υπάρχουν». Ψέματα μας έλεγε για το πως θα διατεθούν αυτά τα λεφτά. Θέλετε ένα παράδειγμα;
Αυτό που θα αναφερθεί εδώ ισχύει προφανώς και για κάθε άλλη περιοχή της Ψωροκώσταινας.
Η τοπική εφημερίδα Κόμπρα που διατίθεται δωρεάν στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού αναφέρει τα εξής:
1] Με κόστος 340.000 ευρώ, κατασκευάζεται ένας αντιπλημμυρικός αγωγός που θα οδηγεί τα νερά σε ένα «τυφλό σημείο» με κίνδυνο να δημιουργούνται πλημμύρες. Η κατασκευή είναι άθλιας ποιότητας και είναι απίθανο να λειτουργήσει σωστά ο αγωγός ή να μην δημιουργήσει προβλήματα από τα μέρη που περνάει.
2] Ο δήμαρχος με απευθείας ανάθεση πληρώνει σε ιδιώτη 175.000 ευρώ τον μήνα για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ταυτόχρονα αχρηστεύονται 17 μόνιμοι οδηγοί, 15 μηχανικές σκούπες και δεκάρια απορριμματοφόρα. Όλα αυτά κοστίζουν άλλο ένα εκατομμύριο περίπου στον δήμο.
Στο άρθρο αναφέρονται και άλλες λεπτομέρειας που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.
3] Ο δήμος έδωσε σε ιδιώτη εργολάβο τον δημοτικό φωτισμό για δώδεκα χρόνια. Συνολικά ο εργολάβος θα πάρει 15 εκατομμύρια ευρώ.
4] Αυτό το τελευταίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην εφημερίδα. Τις πληροφορίες μου τις έδωσε ένας δάσκαλος που δουλεύει εκεί. Αν μου είπε ψέματα τότε ψέματα σας λέω και εγώ. Στον Ωρωπό κατασκευάστηκε ένα «σύγχρονο» σχολικό κτίριο. Πρόκειται για ένα άθλιο, μοντέρνο, κρύο κτίριο που μοιάζει με τα άθλια, μοντέρνα νοσοκομεία. Ο κατασκευαστής το έφτιαξε με εγγύηση του δημοσίου, που σημαίνει ότι ανά πάσαν στιγμή θα σταματήσει να πληρώνει το δάνειό του και θα αναγκαστούμε να το πληρώσουμε εμείς. Έβαλε το 7% της δαπάνης και το υπόλοιπο το πληρώσαμε εμείς. Μετά την αποπεράτωση το δημόσιο νοικιάζει το κτίριο με 1250 ευρώ την ημέρα και ο ιδιώτης κατασκευαστής έχει αναλάβει την φύλαξη και την συντήρησή του.

Δείτε τις φωτογραφίες και σκεφτείτε λίγο. Αν σε έναν μικρό δήμο 30.000 κατοίκων διακινούνται τέτοια ποσά, πόσα άραγε διακινούνται [και τρώγονται] σε ολόκληρη την Ελλάδα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου