Στα ξαφνικά και στα «ξεκούδουνα» δημοσιεύονται κάθε τόσο ανησυχίες των «ειδικών» για θέματα παγκοσμίου εμβέλειας ασθενειών.
Ένα πρόχειρο παράδειγμα είναι το «Ανησυχία για θανατηφόρα επιδημία», όπου οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ιό των χοίρων που αλληλεπίδρασε με ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο. Και με μια «μικρή» μετάλλαξη θα μπορούσε να προκαλέσει επιδημία στους ανθρώπους.
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ. Μην πάει ο νους σας ότι οι καλοί κ’ αγαθοί επιστήμονες κάνουν πειράματα για να βρουν νέους ιούς και ΦΥΣΙΚΑ νέα εμβόλια για επιδημίες που δεν ξέσπασαν ακόμα. Εμένα μου πέρασε [από το όποιο μυαλό μου απέμεινε λόγω ηλικίας] αλλά σκέφτηκα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι πολύ τίμιες για να κάνουν τέτοια κακά πράγματα…
Και απάνω που είχα ηρεμήσει έπεσα σε ένα άλλο άρθρο: «Για αρρώστια που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια κάνει λόγο ο Μπιλ Γκέιτς». Εκεί διάβασα ότι ο φιλάνθρωπος Μπιλ μας προειδοποιεί [γεμάτος ανησυχία] ότι «Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο».
Όταν διαβάζεις τέτοια κείμενα, και μάλιστα από έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο οποίος επένδυσε την μισή περιουσία του που φτάνει πλέον τα 90 δις δολάρια, και αυτό παρά το γεγονός ότι από το 2000 και μετά έχει «δωρίσει» τουλάχιστον 45 δις δολάρια μέσω του «Ιδρύματος Γκέιτς», ενώ από το 2013 δώρισε άλλα 28 δις δολάρια από τον προσωπικό του λογαριασμό.
Τώρα αν εσύ που διαβάζεις την ανάρτηση πιστεύεις ότι ο Μπίλης «δωρίζει» τόσα λεφτά, στις έρευνες και στις δωρεές μόνο και μόνο από καλοσύνη και για να έχει χασούρα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να κερδίζει αμύθητα ποσά «έτσι από το πουθενά», τότε τι να πω; Ο ένας από τους δύο μας πιστεύει σε κάποια θεωρία συνομωσίας.
Μήπως ο Μπίλης διαφημίζει από τώρα τα φάρμακα που θα μας πουλήσει σε ένα, δύο ή τρία χρόνια όταν θα ξεσπάσει «τυχαία» κάποια επιδημία;
Πόσο πρέπει να ανησυχεί ένας λογικός άνθρωπος όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την μισή περιουσία του επενδυμένη σε ιατρικές έρευνες προειδοποιεί ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για παγκόσμιες επιδημίες;
Το «πόσο πρέπει να ανησυχεί» επαφίεται στην λογική ή στην ευπιστία του αναγνώστη…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου