Και αφού πέρασε η επέτειος,
και αφού παρακολουθήσαμε τα σπαραξικάρδια ρεπορτάζ,
και αφού ακούσαμε τους ηρωικούς λόγους για την εξέγερση του λαού και όλη την περιρρέουσα ιδεολογική σαλάτα,
και αφού είδαμε τους γνωστούς άγνωστους μπαχαλάκηδες να καταλύουν κάθε κράτος δικαίου και κάθε έννοια δημοκρατίας, και να παριστάνουν τους επαναστάτες με δικά μας έξοδα,
και αφού είδαμε άλλη μία φορά το κτίριο του Πολυτεχνείου να βανδαλίζεται,
Και αφού είδαμε άλλη μία φορά την ελληνική σημαία να καίγεται από τους «επαναστάτες»…
Θα παρακαλέσω έναν από τους εκατοντάδες ειδήμονες να με πληροφορήσει για τον αριθμό των νεκρών του Πολυτεχνείου.
Όχι γενικά και αόριστα «ήτανε δυο, ήτανε τρεις, ήτανε χίλιοι δεκατρείς» αλλά από τα επίσημα έγγραφα, από τις επίσημες έρευνες των επίσημων εισαγγελέων, τους οποίους διέταξε το επίσημο κράτος να διερευνήσουν την εξέταση γεγονότων και καταγγελιών.
Όχι τίποτε άλλο αλλά κάτι κακές γλώσσες λένε ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι ηρωικό αλλά μυθικό και ΣΤΗΜΕΝΟ. Και αυτό επειδή:
-Η πλάκα κοντά το κεκλιμένο κεφάλι που βρίσκεται στο μνημείο του πολυτεχνείου έχει ονόματα πεσόντων φοιτητών κατά την περίοδο της Κατοχής.
-Τα αριστερά κόμματα της εποχής μιλούσαν τότε για «προβοκάτορες που έπαιζαν το παιγνίδι της χούντας». Αυτό το θυμάμαι γιατί ήμουνα αρκετά μεγάλος τότε.
-Οι συνολικά 23 νεκροί του τριημέρου ήταν πολίτες από επεισόδια που έγιναν μακριά από το Πολυτεχνείο. Αυτό ισχυρίζεται το παραπεμπτικό βούλευμα 677/1975 και η υπ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.
-Η αναφορά της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου (33437 της 11/10/1975) προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, αναφέρει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο των επεισοδίων.
-Ο πρύτανης Κωνσταντίνος Κονοφάγος κατέθεσε στις 20 Ιανουαρίου 1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής μέσα στο Πολυτεχνείο.
-Ο πρύτανης Κωνσταντίνος Κονοφάγος έγραψε στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου», ότι φοιτητής ούτε άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
-Αν και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, μετά από εντολή του τότε υπουργού καθηγητή Γ. Α. Μαγκάκη, να απονείμει τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των σπουδαστών που έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πήγε να την ζητήσει.
Επειδή προφανώς εκτός από φασίστας είμαι και απληροφόρητος αυτοί που ξέρουν μπορούν να μου λύσουν την σχετική απορία.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι θα επανέλθω και στον ίσιο δημοκρατικό δρόμο…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου