Υπάρχει κάτι που εγώ το ονομάζω Σύστημα. Δεν έχει άμεση σχέση με την πολιτική ή την οικονομία ή την θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο.
Δεν είναι κάτι χειροπιαστό ή ορατό. Δεν είναι πχ μια πολυεθνική τροφίμων ή όπλων ή ενεργείας που αφήνουν ίχνη που τις κάνουν ορατές.
Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω ακριβώς. Έτσι περιγράφω διαφορετικές «περιφερειακές» όψεις του.
Μοιάζει λίγο με το ανέκδοτο των τυφλών που έπιασαν έναν ελέφαντα:
-Ο ένας είπε ότι έμοιαζε με κολώνα (έπιασε το πόδι).
-Ο άλλος ότι έμοιαζε με τοίχο (έπιασε την κοιλιά).
-Ο άλλος ότι έμοιαζε με φίδι (έπιασε την προβοσκίδα).
Το κομμάτι που θα πιάσω είναι το πολιτικό:
Ο Καρλ Λίμπκνεχτ ήταν Γερμανός σοσιαλιστής πολιτικός. Οικογενειακώς θα έλεγα αφού ο πατέρας του ήταν στην φυλακή για τις σοσιαλιστικές του ιδέες. Αφού «πολέμησε την στρατοκρατία και τον οπορτουνισμό της σοσιαλδημοκρατίας» μαζί με την Ρόζα Λούξεμπουργκ, μετά από πολλούς «αγώνες» και συλλαλητήρια, τον σκότωσαν στις 15 Ιανουαρίου 1919.
Μπορείτε να διαβάσετε πολλά δακρύβρεκτα και ηρωικά κείμενα για αυτόν και για άλλους «λαϊκούς ήρωες» στο διαδίκτυο. Συνήθως αυτά τα κείμενα δημιουργούν μια ωραία κατανυκτική και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που θυμίζει έντονα εκκλησία. Κάθε απόπειρα να την αμφισβητήσεις επισύρει το μένος των οπαδών.
Εγώ θα μείνω σε κάτι που είπε, κάτι που φανερώνει την δράση του Συστήματος, και που δείχνει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ γνώμη του «επαναστάτη» αυτού για το «προλεταριάτο».
«Δεν μας χρειάζονται οι χωρικοί για να κάνουμε την επανάσταση, μα καμία επανάσταση δεν μπορεί να πετύχει αν έχει εναντίον της τους χωρικούς».
Αν και πολλοί θα έχουν αντίρρηση, αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το «προλεταριάτο» είναι μια αναλώσιμη μάζα, που μπορεί να θυσιαστεί με άνεση στον βωμό της όποιας επανάστασης.
Η επανάσταση των Μπολσεβίκων έγινε με Γερμανικά χρήματα και εβραϊκή διοργάνωση. Ένας από τους στόχους ήταν η υπονόμευση του ρώσικου μετώπου κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.
Η μικρασιατική καταστροφή ήταν κάτι που επεδίωξαν οι κομμουνιστές όπως έγραψε και ο Ζαχαριάδης.
Και συνήθως αυτή η όποια επανάσταση γίνεται για άλλους λόγους από εκείνους που γίνονται γνωστοί.
Σκεφτείτε το λίγο πριν αρχίσετε τις τυποποιημένες αντιρρήσεις ανθρώπων που δέχονται κάτι χωρίς να το έχουν μελετήσει ιδιαίτερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου