Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Οκτωβρίου 2016

Όλα είναι τέλεια!!!

Λέγεται ότι το εξωτερικό είναι η αντανάκλαση του εσωτερικού… Ή ότι οι άλλοι είναι ο καθρέφτης μέσα στον οποίο πρέπει να κοιταζόμαστε…
Τι θα λέγατε για κάποιον που η κατανόησή του έχει φτάσει σε σημείο που να τα βλέπει όλα τέλεια;
Μήπως έχουν σταματήσει να υπάρχουν γύρω του πνιγμοί, λοιμοί και καταποντισμοί; Πόλεμοι, βία και εγκληματικότητα; Σεξουαλικός εκφυλισμός και πλήρης κατάπτωση ηθικών αξιών; Ψέμα, μίσος, ζήλεια και απληστία; Περηφάνια, ματαιοδοξία, και τερατουργήματα; Και άλλα τόσα ακόμα άσχημα που υπάρχουν παντού στον πλανήτη μας;
Ναι!!! Για αυτόν έχουν σταματήσει!!!
Γιατί τα βλέπει όλα με το καθάριο βλέμμα του, σαν αποτελέσματα πολλών αιτιών που έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα συνεχίσουν να είναι, εάν…
…εάν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν… Όταν δεν θέλουν να αλλάξουν οι άνθρωποι, η Παγκόσμια Δικαιοσύνη που τα πάντα καταγράφει και ζυγίζει, αποδίδει "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ"!!!
Και μαζί με την Παγκόσμια Δικαιοσύνη είναι και η Παγκόσμιος Ευσπλαχνία!!! Αυτά τα δύο είναι οι δύο κολώνες που στηρίζουν τον Συμπαντικό Ναό!!!
Η παγκόσμιος Ευσπλαχνία, πάντα σε αναμονή μέσα στους αιώνες, αγκαλιάζει με Αγάπη όλους και περιμένει την δική τους απόφαση για δράση και αλλαγή!!!
Και όταν αυτό πραγματοποιηθεί, τότε ο άνθρωπος γίνεται Άνθρωπος!!!
Όμως όλα αυτά δεν γίνονται σε μια στιγμή, αλλά γίνονται από στιγμή σε στιγμή, στην διάρκεια του βίου μας!!!
Κάθε στιγμή που ζούμε και ενώ όλα επαναλαμβάνονται με μαθηματική ακρίβεια, έχουμε μέσα στην φύση μας και την ελευθερία της επιλογής!!!
Οπότε, ή ανεβαίνουμε ή κατεβαίνουμε στην θαυμάσια σκάλα της ζωής… Εάν κατεβαίνουμε, να θυμόμαστε ότι πάντα από πάνω μας υπάρχει ένα άλλο σκαλοπάτι… Λίγο πιο δύσκολο μεν, αλλά μας περιμένει!!! Εάν ανεβαίνουμε, να θυμόμαστε ότι πάντα από κάτω μας υπάρχει ένα άλλο σκαλοπάτι… Λίγο πιο εύκολο δε, αλλά μας περιμένει…
Ας μην επαναπαυόμαστε… Γιατί όλα περνούν… Ευχάριστα και δυσάρεστα, όμορφα και άσχημα… Όλα!!! Το ένα διαδέχεται το άλλο στον κύκλο της ζωής μας και κάθε χαρά ακολουθείται από λύπη και αντίθετα… Τροχός είναι και γυρίζει… Εάν αφηνόμαστε να γυρίζουμε και εμείς μαζί του, τότε οι μεταπτώσεις και η κυκλοθυμία μας θα έχουν διάρκεια… Εάν δεν αφηνόμαστε, εάν σταματήσουμε να είμαστε έρμαια του εκκρεμούς, τότε η ισορροπία μας θα έχει διάρκεια και Γνώση και Ηρεμία και Αρμονία!!!
Αλλά αυτά δεν χαρίζονται… Κατακτώνται!!!
dsc_5918