Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακή ασθένεια (οι φοίνικες πεθαίνουν)

Οι φοίνικες σε Αθήνα, Ρόδο, Εύβοια, Βάι Κρήτης και αλλού καταστρέφονται. Σε λίγο δεν θα μείνει κανένας.
Αιτία είναι οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές φοινίκων. Μερικοί θεωρούν υπαίτιους τους φοίνικες που εισήχθησαν στα γρήγορα το 2004 από την Αίγυπτο επειδή ήταν φθηνοί (το φτηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε).
Αλλά εγώ νομίζω ότι τέτοιο πλήθος από φοίνικες που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια «από το πουθενά» ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει ελεγχθεί σωστά. Εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Τα φυτά θα ελέγξουν;
Οι φοίνικες λοιπόν κουβαλούσαν μαζί τους κάποιο έντομο όμοιο με κατσαρίδα. Οι κλιματολογικές μας συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκές για την ανάπτυξή του και έτσι τώρα οι φοίνικες πεθαίνουν σωρηδόν.
Το κράτος κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου και βγάλτε με ψεύτη αλλά με την πληθώρα των εισαγωγών από τροπικά φυτά σε λίγο θα έχουμε κάποιον καινούριο ¨τουρίστα» που θα ξεκάνει κάποια άλλη ομάδα φυτών.